Osobni razvoj

NADA

Tebi, koji / koja gubiš nadu da ćeš upoznati osobu svog života… Ne, nisi star/a, nisi zakasnio/la. Ne, nisi potratio/la vrijeme.

Tebi, koji / koja gubiš nadu da ćeš upoznati osobu svog života…

Foto: Shutterstock

 

Tebi, koji / koja gubiš nadu da ćeš upoznati osobu svog života, svoju suputnicu ili svoga suputnika! Ne, nisi star/a, nisi zakasnio/la. Ne, nisi potratio/la vrijeme.

Čak i vrijeme s „pogrešnom“ osobom, naučilo te nečemu. Izgradilo te, očvrsnulo, preporodilo i učinilo nešto u tvom srcu. Nemoj gubiti nadu, ne sumnjaj da Gospodin smjera nešto vrlo dobro s tobom, nešto ti predivno osmišljava taj „nedokučivi Um“!

Jer kad dođe, imat će smisla svaka minuta čekanja, svaka ispuštena suza…

A vrijeme? Ovo vrijeme dok čekaš, iskoristi ga što je najbolje moguće. Ulaži u sebe, uči, trudi se, izgrađuj se da budeš pripremljen/a za tu drugu osobu, da joj/mu imaš što ponuditi, dati dio sebe. Jer kad dođe, imat će smisla svaka minuta čekanja, svaka ispuštena suza, svako okretanje leđa, ne da bi povrijedio nekog, niti se osvetio, već da bi okrenuo/la svoje lice i čežnje prema nekom tko te jedva čeka!

Neću reći da ljubav zaslužujemo, nju samo besplatno možemo davati i primati, nadajući se da će na naše molitve netko odgovoriti čistom ljubavlju. A ljubav, ljubav je ta koja se nikad ne odriče sama sebe, nikad ne gasne i s divnom nadom gleda prema blagoslovljenoj budućnosti!

 

M.A.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh