Obitelj

KOJE DIJETE NE BI HTJELO UPOZNATI ISUSA I BITI NJEGOV SLJEDBENIK?

Taylor Swift spontano pristupila svojoj maloj obožavateljici i uljepšala dan cijeloj obitelji!

Taylor Swift spontano pristupila svojoj maloj obožavateljici i uljepšala dan cijeloj obitelji!

Taylor Swift je spontano pristupila djevojčici u parku i uljepšala dan cijeloj njezinoj obitelji; kako lijepo od nje! Ona možda jest velika zvijezda. Blago njoj. Ali Isus ne samo da je stvorio sve Taylor Swift koje postoje na svijetu, on je stvorio… i cijeli svijet! I sunce. I zvijezde. Koje ga dijete ne bi htjelo upoznati?

Trenutci za pamćenje – susret s popularnom pjevačicom

Dvanaestogodišnja djevojčica fotografirala se je među živopisnim bojama parka u Nashvilleu u nedjelju popodne, kad je naišla jedna džogerica na trkačkoj stazi kakve vrludaju parkom. Trkačica, mlada žena u plavim kratkim hlačama i jakni, usporila je i zaustavila se, skinula slušalice s uha, puštajući ih da joj vise na vratu i ramenima, i samo stajala ondje i promatrala. Fotograf, postavši svjestan ženine nazočnosti, ostavio je na tren fotoaparat i pogledao ju, tek toliko da joj pristojno da do znanja: „Mi ovdje radimo.”

Potom se je naglo promijenio izraz njegova lica, kao i na licima djevojčičinih roditelja i obitelji, koji su stajali u blizini. Primijetivši da svi u nešto zure, otvorenih usta, u nešto iza nje, djevojčica se je također okrenula da vidi o čemu se radi.

Onda je i ona ostala zapanjena. I počela glasnije disati, ne rekavši ni riječ. Očito to nije bila samo nekakva slučajna trkačica u prolazu.

Bila je to zvijezda popularne glazbe Taylor Swift.

„Bog! Mogu li se slikati s tobom?”

Vidjevši kako svi bulje, mlada se je pjevačica nasmijala, spustila se s kamenog stubišta u travu i prišla djevojčici. „Bog! Mogu li se slikati s tobom?”

Djevojčica joj nije ništa odgovorila. Samo se je široko nasmiješila i potvrdno kimala glavom.

Fotograf je odmah počeo ubrzano blicati i škljocati aparatom, žureći se uhvatiti trenutak dok višestruko nagrađena pjevačica i autorica pjesama, čije se lice redovito pojavljuje, gotovo svakodnevno, na naslovnicama mondenih časopisa i u ostalim medijima diljem svijeta, stoji ondje i pomaže djevojčici u njezinu fotografiranju.

„Pokušaj ovako. Sada stani ovako. Ne, bolje je ovako“, govorila joj je, zauzimajući željene poze i izraze lica da ih djevojčica imitira. Svi su se smijali, hihotali, iznenađeni tim neočekivanim susretom s poznatom osobom u inače običnu danu. Onda je, naklonivši se i kratko pozdravivši, pjevačica Shake it off nastavila trčati, a djevojčica i njezini roditelji nastavili su se međusobno pogledavati, smiješeći se i ciktajući, sve dok im se otkucaji srca nisu polako vratili u normalan ritam.

To svi želimo da se dogodi našoj djeci kad ih pokušavamo pobliže upoznati s Njim

„Znaš tko je to bio, zar ne?” upitao je fotograf djevojčicu.

Ona je i dalje šutjela. Samo je stavila ruke na lice od zaprepaštenja.[1]

„Vauuu! To je bila Taylor Swift!”

Rekao bih da je ta osmogodišnja djevojčica vjerojatno već bila obožavateljica Taylor Swift. Ako i nije bila velika obožavateljica, dobro je znala tko je ona i dosta toga o noj. Čitala je o njoj. Čula je stvari o njoj. A čak i ako prije nije kupovala njezine albume – u kojem god obliku djeca danas već „kupuju glazbu“ – rekao bih da je nakon toga kupila sve njezino što se je moglo naći. Djevojčica je sada bila, kako se kaže, „zakačena“. (Stvaran događaj, koji se je dogodio 11. kolovoza 2014.)

To je ono što svi želimo da se dogodi našoj djeci kad ih pokušavamo pobliže upoznati s onim čije su riječi i putevi daleko važniji od bilo koje glazbene, filmske, športske ili bilo koje druge zvijezde koja uživa svoj trenutak sjaja u današnjoj kulturnoj galaksiji.

Mi želimo da naša djeca upoznaju Isusa Krista.

  • Tko je on?
  • Je li stvaran?
  • Zašto je došao na zemlju?
  • Što je učinio za nas?
  • Zašto ga toliko trebamo?
  • Je li on zbilja onaj za kojeg se predstavlja?

Tko ne bi htio biti njegov obožavatelj?

A ako je zbilja onaj za kojeg se izdaje, zar ne bi bilo glupo ne istražiti ga, naučiti sve što se može o njemu, slušati uvijek ispočetka ono što nam je poručio, sve dok sasvim ne usvojimo njegovu riječ, u svojem umu, na svojim usnama, sve dok njegove riječi ne zahuče kroz naš dom i ponavljaju se kroz naš dan? Zar ne bismo htjeli biti sljedbenici nekoga tko čini ono što on čini, tko je učinio ono što je on učinio i tko će nastaviti raditi stvari u našim životima da ga i dalje možemo slaviti i zahvaljivati mu, sada i u cijeloj vječnosti?

Kao roditelji imamo savršenu prigodu pokazati svojoj djeci što zbilja znači poznavati Krista: od započinjanja nove tradicije, do uklanjanja nepotrebnih starih tradicija, do novih sjećanja i uzbudljivih mogućnosti kada kao obitelj možemo zajedno služiti drugima.

Taylor Swift je možda velika zvijezda. Blago njoj. Kako je lijepo bilo od nje što je tako spontano pristupila djevojčici i uljepšala dan cijeloj obitelji. Ali Isus ne samo da je stvorio sve Taylor Swift koje postoje na svijetu, on je stvorio… i cijeli svijet! I sunce. I zvijezde.

Koje dijete ga ne bi htjelo upoznati? (…)

Ulomak iz knjige „Vjeruju li vaša djeca?” autora Terencea Chatmona. Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Jordan Buie: Taylor Swift surprises Fans, Photobombs Nashville Park PortraitsTennessean, 13. studenoga 2014., www.tennessean.com/story/news/local/2014/11/08/taylor-swift-surprises-fans-photobombs-park-portraits/18718813.

Priredila Martina Vidaković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh