Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO SA SUSRETA

Tamo me Otac primio u svoje naručje Gospođa koja pohađa naš program "Izgradnja obitelji" poslala nam je svjedočanstvo o svome obraćenju i krštenju u Duhu. Slava Isusu! 🙌

Foto: Shutterstock

 

Novo rođenje iskusila sam prije pet godina, nekako u ovo vrijeme, i to u svome rodnom gradu Osijeku. Bilo je to na MES-u, molitveno-evangelizacijskom susretu u organizaciji Kristofora, koji je predvodio Josip Lončar.

Doživjela sam počivanje u Duhu, iskustvo koje ne mogu niti želim ikada zaboraviti i potisnuti u svome sjećanju…

Do tada sam bila na tri susreta na kojima se nije dogodilo ništa (tako sam ja to tada smatrala), jer sam bila jako daleko od Boga i vjere u Boga, koji me pozna, kojem je moje ime urezano u dlanove.

I tako, došao je i taj četvrti susret, koji sam jedva dočekala (opet, ne znajući zašto opet želim ići „negdje tamo“). Na tome sam susretu doživjela svoje novo rođenje. Nakon čitanja Evanđelja, slavljenja došlo je vrijeme osobne molitve i polaganje ruku na one koji su imali potrebu.

Po polaganju ruku i po izgovorenoj molitvi u jezicima (kojoj sam se tada čudila u nevjerici), samo sam ‘pala’ i doživjela nešto nevjerojatno

I eto mene začas dolje u dvorani na polaganju ruku. Znam da sam tamo došla kao nevjernik i to kakav nevjernik; Bože dragi, živimo u Istini pa moram i to reći.

Po polaganju ruku i po izgovorenoj molitvi u jezicima (kojoj sam se tada čudila u nevjerici), samo sam ‘pala’ i doživjela nešto nevjerojatno. Zatvorenih očiju vidjela sam jaku svjetlost, sve sam čula, ali se nisam mogla pomaknuti. Tada su krenule suze. Suza suzu stiže.

Nakon toga ustala sam i počela jecati i plakati… Pitala sam se: „Što je to, jesam li ja poludjela, što se to događa?“

Nakon toga ustala sam i počela jecati i plakati. Tako sam plakala tri kilometra, sve do svoje kuće, jer sam bila pješice. Pitala sam se: „Što je to, jesam li ja poludjela, što se to događa?“ Pitanja su mi navirala, a ja nisam znala odgovor. Ali znam da sam se nakon toga osjećala kao da mi je netko s leđa skinuo ne kamen, nego stijenu.

Sada znam da me je tamo pozvao Bog, da mi je dao milost da isplačem svoju nevjeru, svoje rane i boli koje sam nosila u sebi tolike godine. Koliko sam bila ‘dužna’ Bogu za svoju nevjeru kada sam plakala tri kilometra? BOŽE dragi, smiluj se meni grešnici.

Ja sam živi primjer kako nevjernik postade vjernikom po Duhu Istine

Sam Bog, Isus Krist i Duh Sveti, Duh Istine znao je što je meni tada, u tom trenutku potrebno. Koliko je milostiv naš Bog!

Od toga dana željno sam iščekivala nove susrete i s veseljem sam na njih išla jer me tamo Bog pozvao. Tamo me primio u svoje naručuje kao malo dijete i sada znam da me voli takvu kakva jesam, da me ljubi, da ja volim njega. Sada znam što je to molitva u jezicima. Duhovno napredujem, po volji Božjoj, polako, ali sigurno uplovljavam u njegovu luku.

Ako bude volja Božja, bit ću član zajednice Dobri pastir da se i kroz mene proslavlja Sveto Ime Kristovo jer se Bog proslavio u meni, po Duhu Svetom, Duhu istine. Jer je Bog: Put, Istina i Život. Bez njega ne možemo ništa, a s njim je moguće i ono „nemoguće“.

Ja sam živi primjer kako nevjernik postade vjernikom po Duhu istine.

Aleluja.

Za Book posvjedočila N. N. (Podaci poznati uredništvu.); Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh