Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO IZ „ŠKOLE MOLITVE”

Tamo kušam pravu radost i redovito se obogaćujem! Redovito svjedočimo promijenjenim životima u Školi molitve. Ako trebaš ponovno otkriti pravi smisao života, ili 'samo' produbiti svoj odnos s Gospodinom, priključi se!

Tamo kušam pravu radost i redovito se obogaćujem!

Rođena sam u obitelji gdje su vjera, Bog i Crkva bile najveće vrijednosti. Kao mnoge obitelji, u Domovinskom smo ratu morali pobjeći i pronaći novi dom. Tada sam se suočila s prvim teškim trenucima u svom životu, s razočaranjem.

Po povratku u Hrvatsku, nakon rata, zasnovala sam obitelj i započela novi život.

Život je sastavljen od uspona i padova, od lijepih i od teških trenutaka. Tako je i u mom životu. Spletom određenih okolnosti, i zbog obiteljskih problema pčela sam padati u depresiju. U takvim trenucima sve bi postajalo crno; pred mojim bi se očima pojavio zid. Nisam se nikada odrekla molitve, vjere i mise, no u tim trenucima beznađa sve mi je gubilo smisao. A imala sam malu djecu i bila sam im potrebna kao zdrava i radosna majka.

Tada sam kao nikada prije istinski i iskreno na koljenima zavapila Isusu da mi pomogne i vrati mi smisao i nadu u život. I zaista, Isus me je uzeo u svoje ruke i došao u moj život na poseban način.

Hvala ti, Isuse

Bila je večer. U tišini svoje sobe, u srcu i duši potpuno sam se predala Isusu. Izgovarala sam molitvu do dugo u noć: „Kroz križ Isusa Krista izašla sam iz prokletstva, i ušla sam u Božji blagoslov. Hvala ti, Isuse.”

Svaki put kad sam izgovarala riječi „Hvala ti, Isuse”, osjećala sam kako se nešto mijenja. Sve sam čvršće stiskala oči. Osjećala sam da se sa mnom nešto događa. I zaista, tada sam doživjela susret sa živim Isusom. Ne mogu to pravo ni opisati ni izgovoriti. Suze su mi tekle, kao da su moji duša i tijelo postali posve novi. I sinusi, s kojima sam u to vrijeme imala problema, u tom su me trenutku prestali boljeti. U tim trenucima kao da mi je Isus uzeo skršeno srce i dušu i dao mi ih nove i čiste.

Taj mi je susret promijenio život. Duša mi je krenula novim putem. Sve ružno, grijeh (korov) koji je u meni bio posijan, pošla sam očistiti u velikoj ispovijedi. No to nije bio kraj mojih muka. Tek je tada započeo moj put čišćenja. Počela sam prolaziti kroz snažne kušnje i strahove da nekad nisam znala kako ću dočekati novi dan. Iako se teško rasplačem, u tom sam razdoblju prolila više suza nego ikada prije. Možda su to bile suze kajanja. No sve te dane u sebi sam čula ohrabrenja neka izdržim jer ću uskoro izaći na svjetlo.

To je sve trajalo pola godine.

Moram priznati da do tada skoro nikad nisam čitala Sveto pismo osim što sam ga slušala u misnim čitanjima. No u tom stanju Biblija mi je, uz misu, bila jedini lijek, u njoj sam pronalazila okrjepu i mir.

Nakon tog razdoblja moj je život dobio novu dimenziju. Ne „cvatu mi ruže” i ne „teku med i mlijeko”, ali ja sam se promijenila i sada lakše prihvaćam svaki teret i kušnju.

Iz zahvalnosti Isusu sada, osim nedjeljom, idem na misu svakog petka i svakodnevno molim: „Isuse, daj da tvoja dragocjena ljubav, radost i mir ispune moje srce, moju dušu, moju savjest i um. Isuse moj, daj da budem potpuno tvoja.”

Prava radost

Neko vrijeme nakon što sam izašla iz ovoga teškog, ali plodonosnog razdoblja života, upoznala sam osobe koje pohađaju Školu molitve. Pozvale su me da im se pridružim i tada sam krenula u Školu. Gospodin mi je tako otvorio nova vrata da mu se mogu približiti i upoznati ga još više i još bolje. Škola je jedinstvena prilika za to. Ona mi na temeljit i kvalitetan način pomaže i daje priliku da još bolje upoznam Isusa i razumijem riječi i djela koja je činio nekada i koja čini i danas.

Čitanjem i meditiranjem riječi iz Svetog pisma mogu na poseban način ući u svoju nutrinu i sjediniti se s riječima i djelima koja nam upućuje.

Nakon pola godine u Školi puno sam ispunjenija i radosnija. Moj je duhovni život ojačan i okrijepljen! Tamo kušam pravu radost i redovito se obogaćujem.

Svima koji možete preporučam da se priključite. Iskusit ćete nešto novo, predivno i družiti se s dragim osobama.

Zahvalna sam dragom Bogu i našem voditelju.

Hvala ti, Isuse!

Posvjedočila S. M. (Ostali podaci poznati uredništvu.)

Detaljnije o tečaju „Škola molitve” možete pogledati ovdje, a on se trenutno održava u: Zagrebu, Splitu, Rijeci, Zadru, Osijeku, Vinkovcima, Slavonskom Brodu, Našicama, Kninu, Koprivnici, Križevcima, Varaždinu, Bjelovaru, Ivanić Gradu, Sisku, Petrinji, Donjem Miholjcu, Plitvičkim Jezerima, Ravnoj Gori… Ako niste iz spomenutih mjesta, ne brinite, pošaljite nam upit kako bismo se o svemu dogovorili.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh