Aktualnosti

POMOĆ STRADALIMA U POTRESU

Talijanska biskupska konferencija izdvojila 500 tisuća eura za pomoć Hrvatskoj, Papa uputio poruku podrške na Twitteru

Talijanska biskupska konferencija izdvojila 500 tisuća eura za pomoć Hrvatskoj, Papa uputio poruku podrške na Twitteru

Foto: Shutterstock


 

Papa Franjo je u srijedu 30. prosinca na općoj audijenciji uputio poruku podrške potresom pogođenoj Hrvatskoj, koja je objavljena i na njegovom Twitter računu Pontifex.

„Hrvatsku je jučer pogodio potres koji je prouzročio ljudske žrtve i velike štete. Izražavam svoju bliskost s povrijeđenima i svim stradalima u potresu. Molim posebno za one koji su izgubili život i za članove njihovih obitelji“, poručio je Sveti Otac, javlja IKA.

„Crkva u Italiji izražava sućut i bliskost s hrvatskim narodom i jamči svoje molitve za žrtve, njihove obitelji i povrijeđene: neka Gospodin ublaži sadašnju patnju“

Predsjedništvo Talijanske biskupske konferencije odlučilo je izdvojiti 500 tisuća eura kao prvi oblik pomoći žrtvama potresa koji je pogodio Hrvatsku, objavila je CEI.

„Crkva u Italiji izražava sućut i bliskost s hrvatskim narodom i jamči svoje molitve za žrtve, njihove obitelji i povrijeđene: neka Gospodin ublaži sadašnju patnju“, navodi se u priopćenju predsjedništva CEI-a. Odobrena sredstva, koja će biti uplaćena preko talijanskog Caritasa (Caritas Italiana), namijenjena su za pokrivanje najhitnijih potreba: hranu, lijekove, medicinsku pomoć, privremeni smještaj i drugo.

U međuvremenu, talijanski Caritas nastavlja sa zabrinutošću pratiti razvoj situacije i intenzivirao je kontakte s Hrvatskim Caritasom, prenosi IKA.

Izvor: IKA

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh