Duhovnost

DUHOVNI POTICAJ

Taktika „malog“ koraka Svi putujemo prema vječnosti. Svi otprilike znamo kako se tamo dolazi. I đavao to zna. Zato je najčešća njegova riječ upućena nama: „Sutra! Svakako se ispovjedi, čini dobra djela, moli, ljubi, ali ne danas jer sutra ćeš biti spremniji.” Neki nikad nisu krenuli jer im sutra nikad nije došlo…

Taktika „malog“ koraka

Potreban nam je cilj u našem životu, ne samo vječni život s onu stranu groba nego nešto što vjerujemo da se može ostvariti u ovom životu. Kao što je Isus odlučno krenuo prema Jeruzalemu i svojoj smrti ususret (Lk 9,51), tako bismo i mi trebali biti na putu prema „nutarnjim podrumima” ili, rečeno jezikom Terezije Avilske, sedmom stanu. Kad je napisala svoj Nutarnji grad, onda to nije učinila zato da bismo cijelo vrijeme provjeravali do kojeg smo stana došli, nego da bismo znali da postoji cilj našeg putovanja i da bismo, zanosom obuzeti, predano krenuli na put.

Ali istodobno trebamo shvatiti da se najbrže putuje kad potpuno živimo u sadašnjosti, kad svaki trenutak pokušavamo ispuniti istinom, stvarnošću, ljubavlju. Nije istina da ću najbrže doći do cilja ako od vremena do vremena napravim velike korake, nego da u svakom trenutku pravim male korake. Tajna uspjeha leži u taktici malog koraka.

Iz knjige „Čeznem za susretom u Tvojoj ljepoti“ autora W. Stinisssena.

Izdavač: Naklada sv. Antuna

Odabrala: A.T.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh