Duhovnost

DAVID WILKERSON

Ovo je tajna uživanja ispunjenog, radosnog života Oni su samouvjereni, neustrašivi. Oni idu kroz život uvijek sa sve većim osjećajem sigurnosti. Oni su u stanju nadvladati sve, čak i kad ih rešeta sotona. Njihova su srca postojana i mirna... zato što su otkrili tajnu...

Ovo je tajna uživanja ispunjenog, radosnog života

Psalmist piše o slavnoj tajni uživanja ispunjenog, radosnog života: „Blago narodu vičnu radosnom klicanju, on hodi u sjaju lica tvojega, Jahve” (Ps 89,16). U hebrejskom ovaj stih nagovještava: „Oni koji imaju otkrivenje svetog klicanja probudit će se svakoga dana s mirom, snagom i srećom. Njihov život bit će ispunjen radošću jutarnjeg sunca.”


Ukratko, psalmist nam kaže: „Postoji određeno radosno klicanje koje je od takva snažnog značenja da je ono sam temelj pobjedonosna života. Ako poznajete i razumijete to klicanje, mijenjat ćete se iz slave u slavu.

Svi koji poznaju značenje radosnog klicanja postaju samouvjereni, neustrašivi. Oni idu kroz život uvijek sa sve većim osjećajem sigurnosti. Oni su u stanju nadvladati sve, čak i kad ih rešeta sotona. Njihova su srca postojana i mirna – jer Duh Sveti im je otkrio značenje koje se nalazi iza radosnog klicanja.”

Dakle, što je radosno klicanje?

Radosno klicanje – to je klicanje jubileja! Previše bi mi vremena trebalo kako bih objasnio povijest židovskog blagdana jubileja, ali o njemu se govori u Levitskom zakoniku 25 i to je uzbudljiva, oslobađajuća analiza Božjih obećanja, sredstava i blagoslova.

Prorok Izaija izjavljuje da je Isus Krist naš jubilej. On piše: „[Gospodin] … me posla da … zarobljenima navijestim slobodu i oslobođenje sužnjevima; da navijestim godinu milosti Jahvine” (Iz 61,1-2).

Izaija ovdje koristi jezik jubileja: „Neka trube trube navješćujući radosnu godinu slobode koju nam je dao naš Spasitelj!” To je bio radostan zvuk – navješćujući čitavom čovječanstvu: „Ja sam priskrbio sredstvo za vas – da izađete iz zatvora, da se vratite u svoju obitelj i imate sve što vam je potrebno za ispunjen život. Slobodni ste živjeti bez straha od bilo kakva neprijatelja. Uđite sad u moju radost!”

Autor: David Wilkerson (1931-2011)

Izvor: www.davidwilkersonincroatian.blogspot.hr / www.worldchallenge.org/devotions; World Challenge, Inc.; PO Box 260, Lindale TX 75771, SAD

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh