Čitamo knjigu

IZ KNJIGE „IMAM RAK, ALI ON NEMA MENE“

Taj je prvi Božić bio gorko-sladak. Spremala sam se za njega misleći da mi je to možda zadnji Početkom 2001. godine prijatelji su mi rekli da mogu biti sretna što sam preživjela 2000. i da je to bila teška godina za nas. Ali zapravo nije bila. Dogodile su se teške stvari, ali bilo je i dobrih

Foto: Pixabay


 

Taj je prvi Božić bio gorko-sladak. Spremala sam se za njega s velikom brižljivošću, misleći da mi je to možda zadnji. Onda sam u bolnici upoznala jednog liječnika i njegovu suprugu.

Deirdre je već prošla put koji sam ja prolazila i ona i muž su me dobro nasmijali kad su rekli da je to već njihov šesti „zadnji Božić“

Deirdre je već prošla put koji sam ja prolazila i ona i muž su me dobro nasmijali kad su rekli da je to već njihov šesti „zadnji Božić“ i da je čak i njihova banka znala za to. Sve je bilo dobro, ali nadvila se je nekakva sjena nad naše živote. To se ne može promijeniti. To se može možda samo prihvatiti i reći da je takav život. Početkom 2001. godine prijatelji su mi rekli da mogu biti sretna što sam preživjela 2000. i da je to bila teška godina za nas. Ali zapravo nije bila. Dogodile su se teške stvari, ali bilo je i dobrih. Povremeno mi je bilo teško i naporno, a budućnost se je činila neizvjesna, ali još sam uvijek bila na nogama i osjećala sam se bolje iz dana u dan.

Nakon svih tih mjeseci odbrojavanja začudila sam se svojoj vlastitoj reakciji na kraju. Bilo me je strah. Ostavši bez medicinske podrške, osjetila sam se napušteno

Odgodila sam zadnju terapiju nakon Božića i Nove godine te se je nekako poklopila s godišnjicom postavljanja dijagnoze. Nakon svih tih mjeseci odbrojavanja začudila sam se svojoj vlastitoj reakciji na kraju. Bilo me je strah. Ostavši bez medicinske podrške, osjetila sam se napušteno. Uvidjela sam koliko sam bila ovisna o liječničkoj potpori i sigurnosti svojega trotjednog ciklusa pohađanja bolnice. Sad su mi preostali pregledi svaka tri mjeseca, a kasnije svakih šest. Ako budem imala sreće, još kasnije to će biti jednom godišnje. Nekako sam se osjećala bespomoćno. Pomoglo mi je kad sam čula da je i drugima bilo tako.

Ulomak iz knjige „Imam rak, ali on nema mene“ autorice Kate Dooher. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh