Duhovnost

NIŠTA U VLASTITOJ SNAZI

Dok to ne shvatimo, upadat ćemo u krize Naša dobra djela i ispravnost ne mogu nas spasiti! U svojoj snazi ne možemo učiniti ništa! (Ev. Po Ivanu 15,5) Dok to ne shvatimo, upadat ćemo u krize... Bez Njega ne možemo ništa učiniti

U svojoj snazi ne možemo učiniti ništa

Foto: Shutterstock


Postoje milijuni ljudi koji tvrde da su kršćani i hvale se onim čega su se odrekli. Ne puše, ne piju, ne psuju, ne čine blud; oni su primjeri ogromne discipline. Ni za sto godina ne bi priznali da su to postigli ikako drukčije nego svojom vlastitom snagom volje. Zapravo, brzi su dodati izjave poput ovih: „Mogu prestati s tim kad god poželim”; „Đavao me ne može prevariti”; „Znam što je ispravno i nastojim to činiti”; „Držim sve zapovijedi”; „Ja sam čista, moralna osoba”; „Niti lažem niti varam i vjeran sam svome bračnom zavjetu”…

Oni prakticiraju samoodricanje, ali zapravo se nikada nisu odrekli sebe.

Samo svojim vlastitim trudom ne možeš pobijediti svoja iskušenja. I ništa ne možeš riješiti svojim vlastitim razumom

Na neki način, svi smo mi poput njih. Doživljavamo izljeve svetosti popraćene osjećajima čistoće. Dobra djela obično stvaraju dobre osjećaje. Ali Bog nam neće dopustiti misliti da nas naša dobra djela i čiste navike mogu spasiti.

Zato nam je potreban križ.

Vjerujem da nam Isus zapravo govori: „Prije nego uzmeš svoj križ, budi spreman suočiti se s trenutkom istine. Budi spreman doživjeti krizu kojom ćeš naučiti odreći se svoje samovolje, svoje pravednosti, svoje dostatnosti, svoga autoriteta. Dići se i slijediti me kao pravi učenik možeš jedino kad si u stanju iskreno priznati da ništa ne možeš učiniti u vlastitoj snazi. Svojom vlastitom snagom volje ne možeš pobijediti grijeh. Samo svojim vlastitim trudom ne možeš pobijediti svoja iskušenja. I ništa ne možeš riješiti svojim vlastitim razumom.”

Bože, pošalji svoga Duha!

Evo jedne lijepe pjesme koja govori upravo o tome. Pjesma kaže: „Not by might, not by power… send Your Spirit, God…” (eng. Ne silom niti snagom… Bože, pošalji svoga Duha!)

Autor: David Wilkerson

Izvor: „Put života”

„Put života” je časopis za dublji duhovni život. Izlazi jednom mjesečno i besplatan je. Čitatelji ga mogu naručiti putem telefona, poštom i elektroničkom poštom. Put života, Ilica 200, Zagreb; 01/370-7628; [email protected].

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh