Vijesti

IZRAELSKI 'HEROJ'

Svjetski mediji pišu o malenom Izraelcu koji je u Rusiji bodrio našu reprezentaciju – za to je imao poseban razlog… Dječak je silno želio gledati hrvatsku reprezentaciju jer su mu prije nekoliko godina transplantirali srce koje je stiglo upravo iz Hrvatske…

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu poveo je u Moskvu dječaka Alona Eizarayeva (13) koji boluje od raka, javlja 24 sata. Dječak je silno želio gledati Hrvatsku reprezentaciju jer su mu prije nekoliko godina transplantirali srce koje je stiglo upravo iz Hrvatske.

Netanyahu je u svečanoj loži hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću dječaka predstavio ovim riječima:

„Želim vas upoznati s izraelskim herojem koji se junački bori protiv raka i koji je sa šest godina dobio novo srce koje je stiglo iz Hrvatske.“

Plenković je pozdravio dječaka i poklonio mu hrvatski navijački šal. Dječak nije skidao osmijeh s lica dok je gledao hrvatsku reprezentaciju i cijelo je vrijeme navijao za njih i bodrio ih.

„Uopće ne treba govoriti koliko je dirljivo susretati se s bolesnom djecom. Neopisiv je osjećaj kada vidite da ste ih učinili sretnima i da su im se od sreće pojavile suze u očima. Mislim da smo mi bili jednako uzbuđeni i dirnuti kao i oni“, rekao je Tonči Staničić, veleposlanik Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji.

Hrvatska je inače vodeća zemlja u svijetu po broju transportiranih organa, kojih je prošle godine bilo više od 300.

Vedrana Prka; Book.hr

Foto: Facebook

Najčitanije

Na vrh