Razno

EVO TI MAJKE

SVJEDOČANSTVO Zašto nisam mogao doživjeti Boga kao Oca koji me ljubi Iako mi je rečeno da je Bog čista ljubav, nikad Ga nisam osje­tio i sigurno Ga nikad nisam shvaćao kao Oca puna ljubavi, možda zato što nikad nisam doživio ljubav svog oca...

Foto: Shutterstock

 

Prvu sam godinu fakulteta proveo kod kuće, radeći neza­visna istraživanja u suradnji s obližnjim University of Wiscon­sin, zato što sam na tri slomljena ekstremiteta imao dvadesetak kilograma gipsa. Kad sam se oporavio, jedva sam čekao otići od kuće, pa sam pobjegao na St. John University, katolički fakultet u Collegevilleu u Minnesoti. Nisam vidio nikakve primjere vje­re među redovnicima na kampusu, a mi studenti nismo morali ići na nedjeljne Mise, pa nismo ni išli. Moj nemoral rasplamsao se zbog nedostatka moralnog vodstva i postajao sam sve razočara­niji u vjeru. Intelektualno nisam mogao dokazati da Bog ne postoji, no On nije bio netko važan u mom životu. On ili ona, ili štogod sigurno nije bio dovoljno važan da promijenim svoje ponašanje.

Tata bi mi rekao da me voli jedino na Božić, nakon par boca pjenušca

Iako mi je rečeno da je Bog čista ljubav, nikad Ga nisam osje­tio i sigurno Ga nikad nisam shvaćao kao Oca puna ljubavi, možda zato što nikad nisam doživio ljubav svog oca. Tata bi mi rekao da me voli jedino na Božić, nakon par boca pjenušca. Iako sam uvijek bio među najboljim učenicima, te sam proglašen izni­mnim umjetnikom u srednjoj školi zahvaljujući svom talentu za kiparstvo i lončarstvo, a i bio sam odličan u sportovima, pogotovo u kontaktnim sportovima, tata nikad nije došao pogledati nijednu moju utakmicu i nikad nije pronašao način kako bi me zagrlio ili mi dao kompliment. Umjesto toga kritizirao me je. Kad mi je bilo četr­naest, moj me je tata posljednji put udario, možda zato što sam bio sve veći i jači, ili zato što ga je osupnuo moj osmijeh ispunjen čistim bijesom. Tog sam se dana zakleo sam sebi da ću ga ubiti ako ikad više stavi ruku na mene (kletva koju sam bacio na sebe i koju je poslije morao slomiti Isus Krist). (…)

Cijelo svjedočanstvo možete pročitati u knjizi „Evo ti majke“, autorice Christine Watkins. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

Izdavačku kuću Kyrios možete pratiti i na njezinoj stranici na Facebooku (ovdje).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh