Svjedočanstva

OZDRAVLJEN, PROČIŠĆEN I NANOVO ROĐEN

Svjedočanstvo vjere Rikarda, novog imena na glazbenoj sceni: Gospodin mu je dao novu priliku za život Posebnu prisutnost živoga Boga doživljava kroz veliki životni izazov. Naime, u 36. godini života, u vrijeme koje se čini najljepšim životnim razdobljem, dijagnosticirana mu je leukemija

Foto: MZ Srce Isusovo

 

Jučer smo vam predstavili novu pjesmu na duhovnoj sceni, „Tvoja ljubav, Isuse”, prvijenac kantautora Rikarda, a danas vam donosimo njegovo kratko svjedočanstvo vjere.

Duhovna je glazba način na koji Gospodin progovara ovom glazbeniku iz Zaprešića.
Od dječačkih dana prati ga ljubav prema glazbi, sviranje u tamburaškom orkestru i drugim glazbenim sastavima.
Dublji odnos s Bogom gradio je pod vodstvom duhovnika, sakramentalnim životom i po uzoru na riječi sv. Mateja: „Ti, naprotiv, kad moliš, uđi u svoju sobu, zatvori vrata i pomoli se svomu Ocu, koji je u skrovitosti. I Otac tvoj, koji vidi u skrovitosti, uzvratit će ti.“

Iskustvo Gospodina, koji je živ i sveprisutan u njegovu životu, mijenja ga iz korijena. Odlučuje se na predaniju molitvu, razmatra Živu riječ – Bibliju i sve zapisuje u svoju bilježnicu, koja se puni tekstovima koji govore ponajviše o tome koliko nas Bog ljubi.

„Jer, ako sam ja ljubljen, onda si i ti!“

Svijest da smo svi stvoreni iz ljubavi, i da smo željeni, duboko ga se dotiče, pa on snažno želi prenositi tu poruku. „Jer, ako sam ja ljubljen, onda si i ti!“

Leukemija

Posebnu prisutnost živoga Boga doživljava kroz veliki životni izazov. Naime, u 36. godini života, u vrijeme koje se čini najljepšim životnim razdobljem, dijagnosticirana mu je leukemija. Supruga i dvije kćeri ogroman su motiv u borbi za život. „Prvo što smo supruga i ja učinili bilo je prihvatiti bolest te se predati Bogu u vodstvo i ostvarenje Njegove volje u našim životima i našoj obitelji.“

Tijekom liječenja kemoterapijom osjeća veliki mir. Prisutnost molitve u svakom trenutku. Osobne i svih koji su molili za njega. Navodi da u trenutcima pandemije, potresa, imunološke kompromitiranosti i izoliranosti dolazi svijetlo. Svjetlo u obliku pričesti, blagovanja Tijela Kristova, koju je vjerno nosio vlč. Zdenko s Rebra.

„U razmatranju žive riječi dobio sam simboličnu objavu. Naime, kao što me majka nosila pod svojim srcem 9 mjeseci i donijela na ovaj svijet 31. kolovoza, tako me, 36 godina kasnije, Isus nosio na svojim rukama 9 mjeseci i darovao mi priliku za novi život transplantacijom krvotvornih matičnih stanica od nesrodnog donora, na isti dan zemaljskog rođendana.“ Zadivljujuće je kako čovjek može pomoći drugom čovjeku.

Novi život

Gospodin mu je dao priliku za novi život! „Definitivno se osjećam pročišćeno, ozdravljeno, nanovo rođenim.“ Osjeća da darovanim talentima treba proslavljati i hvaliti Boga i na taj način pomoći drugima da se obrate i vrate Svemogućem Ocu!
Nakon toga snažnog životnog iskustva, Gospodin otvara nova poglavlja i ponovo šalje čovjeka, ovog puta u ulozi mentora, Alana Hržicu, koji ga velikodušno i bratski uvodi u svijet hrvatske duhovne glazbe.
Lijepo je biti dio te glazbene obitelji koja okuplja ljude u zajedništvu, radosti, molitvi i slavljenju Gospodina.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh