Svjedočanstva

ISKUSTVO S TEČAJA RAZMATRANJA KRUNICE

SVJEDOČANSTVO U duhu vidjela Djevicu Mariju: ‘Došla sam k tebi. Ne znam tko si. Kažu da si dobra…’ Nakon svog obraćenja počela sam moliti i krunicu, no u srcu sam osjećala „knedlu u grlu“ kada god bih Joj se obratila u molitvi. I dalje mi ne bi palo na pamet obratiti joj se osobno. Kad bih i probala, u meni se budio snažan otpor. Ma koliko god sam znala da je Kraljica i da je moćna, u srcu je bila sličnija mojoj zemaljskoj mami. Postajala sam sve svjesnija da Mariju uopće ne poznajem i da je ne želim blizu jer moj odnos sa zemaljskom majkom nije iscijeljen, jer rane tog odnosa i dalje krvare

Foto: Shutterstock 

U petak, 6. listopada, u prostorijama Kristofora u Zagrebu, započeo je još jedan Tečaj razmatranja krunice pod vodstvom Nediljka Jelčića. Dvodnevni tečaj završio je, znakovito, na blagdan Blažene Djevice Marije od Krunice.

Nedugo nakon održanog tečaja javila nam se polaznica te s nama podijelila svoje iskustvo. Iako su mnogi na tečaj došli kako bi produbili svoj odnos s Marijom, ona je, tog petka, na tečaj stigla samo s jednom nakanom: da konačno upozna svoju nebesku Majku.

PRESLIKA ZEMALJSKE MAJKE

„Nakon svog obraćenja počela sam moliti i krunicu, no u srcu sam osjećala „knedlu u grlu“ kada god bih Joj se obratila u molitvi. I dalje mi ne bi palo na pamet obratiti joj se osobno. Kad bih i probala, u meni se budio snažan otpor. Ma koliko god sam znala da je Kraljica i da je moćna, u srcu je bila sličnija mojoj zemaljskoj mami. Postajala sam sve svjesnija da Mariju uopće ne poznajem i da je ne želim blizu jer moj odnos sa zemaljskom majkom nije iscijeljen, jer rane tog odnosa i dalje krvare.

Osjetila sam poticaj prijaviti se na Tečaj razmatranja krunice; unatoč otporu koji je i dalje postojao… Iako sam strahovala od Nje, srce je gorjelo, osjećala sam da me čeka nešto duboko i veliko.

Došla sam k tebi. Ne znam tko si. Kažu da si dobra…

Kada smo razmatrali početni zaziv „Zdravo Marijo“, samo sam stajala pred Njom. I ona preda mnom. Gledala me; mirno, blago i nije mi prilazila. Znala je da nisam spremna. Sve u meni bunilo se da mi priđe bliže, sve slike o njoj uzdrmale su se i samo sam ju gledala izgovarajući riječi pozdrava: „Došla sam k tebi. Ne znam tko si. Kažu da si dobra…“

Sve riječi u mom srcu zvonile su drugačije. Marija me samo gledala blago i s toplinom, a suze s mog lica su krenule.

Dođi na molitveno-evangelizacijski susret 22. listopada u Dugom Selu, koji će biti posebno posvećen Djevici Mariji. Detaljnije pročitaj ovdje. 

SUZE SU TEKLE U POTOCIMA

Sljedećeg dana u razmatranju svih zaziva molitve „Zdravo Marijo“, kada smo, nakon zaziva „moli za nas grešnike“, zastali na „sada“ – i prepustili Mariji da uistinu moli SADA na naše nakane – moje srce se otvorilo. Vrućina me obuzela, tijelo mi je podrhtavalo. Moja nakana molitve bila je da osjetim Njenu ljubav, da ju upoznam.

Prvo smo se gledale, a onda je položila svoju ruku na moju glavu… suze su samo tekle u potocima… doticala je moje srce prepuno čežnje za Njom, čežnje za Majkom. Blagoslivljala me nježno i blago, istovremeno staložena, snažna i moćna.

Ona je nužni dio slagalice koji sam izbjegavala…

Ona je hrabra, svoja, neustrašiva, ponizna, milosti puna, blaga. U duhu mi je rekla da ću s njom učiti o tome što znači ženstvenost, partnerstvo, majčinstvo po Božjem naumu. Ona je nužni dio slagalice koji sam izbjegavala da bih iscijelila rane na tim područjima. Ona će me voditi, usmjeravati i podučavati.

Moj hod s Marijom tek kreće, iako je hodala uz mene sve vrijeme na mom životnom putu.

Srce mi puca od radosti i tijelo je premalo da može osjetiti svu milost i svetost mog Oca, mog Isusa i mog Branitelja. A sada sam otvorila srce i Mariji, Kraljici neba i zemlje. Koje bogatstvo, milost i beskrajno darivanje primam. Amen, Aleluja.”

Za Book.hr svjedoči B. (Puni podaci poznati uredništvu.)

Svoje svjedočanstvo možete poslati e-mailom na adresu: [email protected].

Uključite se u našu Viber zajednicu.

Za Book.hr priredio L. M.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

 

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA:

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

 

 

 

Posjetite naš novi web-shop; pronađite knjigu za sebe: figulus.hr 

Najčitanije

Na vrh