Svjedočanstva

S MES-A U DUGOM SELU

Svjedočanstvo sa susreta: „Sad živim bez opterećenja” Lanina priča pokazuje nam kako su ponekad potrebne godine sudjelovanja na susretima kao što je ovaj koji organiziraju Kristofori, kako bi se naše srce zaista pokrenulo prema Bogu...

Svjedočanstvo sa susreta „Sad živim bez opterećenja”

Prošle subote, 30. lipnja, bila sam kod Vas na susretu u Dugom Selu. Dolazim već godinama, ali nikad nisam došla s molitvom da moj život bude volja Očeva, a ne moja. No u subotu sam to rekla.

Iako je gužva, ja sam mirna…

Na molitvi sam zamolila Terezu da se pomoli za mene; da se oslobodim grijeha da moram imati sve pod kontrolom – da se oslobodim neprestanog razmišljanja o tome hoću li sve stići na poslu, hoću li se moći maksimalno posvetiti djetetu, obaviti kućanske poslove…

Danas, u ponedjeljak, je drugi dan kako živim bez opterećenja. Iako je na poslu gužva, organizacija nikakva, ja sam mirna.

„Isuse, čuvaj moju Piju!”

U subotu na nedjelju sanjala sam san koji mi ne izlazi iz misli…

Ne vidim ništa i nikoga, niti samu sebe, samo ekran na kojemu nešto kao da mjeri tlak i otkucaje srca. Vidim da otkucaji nestaju i nastaje samo crta. Pomislih: „Gotovo je, ovo je smrt.” Odjednom se nađem u nekom mračnom prostoru gdje ne vidim nikoga i ništa, samo male zrake svjetlosti – sebe ne vidim… kao da duša ide nekamo… Pomislih: „Isuse, hoćeš li me čekati…?” I onda čujem svoj glas kako viče: „Isuse, čuvaj moju Piju!” Tako mi se zove kći.

Ne mogu vam opisati taj osjećaj nemoći.

Nakon toga opet ekran i otkucaji srca. Budim se.

*

Jučer pod misom plačem… Suze samo teku… Ne znam je li to zbog molitve ili zbog sna…

Za Book.hr posvjedočila Lana (Ostali podaci poznati uredništvu)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh