Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO S MOLITVENO-EVANGELIZACIJSKOG SUSRETA KRISTOFORA Premda sam odrasla u obitelji koja nije vjerovala, Gospodin je pronašao put do moga srca i promijenio mi život Rođena sam i odgojena u obitelji koja nije vjerovala. Nisam niti bila krštena. Kako moji roditelji nisu bili vjernici, nisu me poučavali o vjeri i našem velikom Bogu. Moja je majka znala reći da na nebu postoji 'nešto', ali to je bilo sve…

Premda sam odrasla u obitelji koja nije vjerovala, Gospodin je pronašao put do moga srca i promijenio mi život

Zovem se Tamara i željela bih posvjedočiti kako me je Gospodin ozdravio na Molitveno-evangelizacijskom susretu Kristofora i kako sam doživjela ‘Silu odozgor’.

Rođena sam i odgojena u obitelji koja nije vjerovala. Nisam niti bila krštena. Kako moji roditelji nisu bili vjernici, nisu me poučavali o vjeri i našem Bogu. Moja je majka znala reći da na nebu postoji ‘nešto’, ali to je bilo sve. Unatoč svemu, uvijek sam osjećala da me Bog voli. Kako sam odrastala, većina stvari išla mi je ‘od ruke’, ali ipak nikada nisam imala želju otići u crkvu. Tetka me je znala poticati da molim i da se krstim, što je meni tada bila samo gnjavaža i nešto što nije dolazilo u obzir.

Početak obraćenja

Kada sam imala 16 godina, upoznala sam svog sadašnjeg supruga; bio je dobar, drag i vjeran. Šest godina poslije ostala sam trudna, udala se i rodila predivnog sina. Preselili smo se u našu kuću i tada su započeli problemi, ali i moje obraćenje. Oduvijek sam, naime, željela muža kojemu će obitelj biti na prvom mjestu, kao što je to bila meni. No, sve je bilo suprotno. Otkako smo se vjenčali, moj je muž počeo piti, vikati, svađati se, psovati, vrijeđati me, omalovažavati… To je sve trajalo tri godine. Bilo je jako teško. Nisam radila, bila sam kod kuće i dani su mi prolazili u iščekivanju njegova povratka kući. Uz to sve imala sam i zdravstvenih problema. Liječnici su mi dijagnosticirali lezije na mozgu. Jedne večeri, kada mi više ništa drugo nije preostalo, počela sam moliti. Cijelu sam noć molila Oče naš i Zdravo Marijo, jer sam to jedino znala. Kada sam se probudila, u srcu sam osjećala mir, ali nisam nastavila moliti. Povremeno bih znala vapiti Bogu i pitati ga „Zašto?“, ali ništa više od toga.

„…mi vjerujemo za vas!“

Ipak, od toga je jutra nešto bilo drugačije – primijetila sam da puno lakše podnosim ponašanje svoga supruga. Nešto kasnije od svoje sam šogorice saznala za Kristofore. Šest mjeseci kasnije, u studenom 2014. godine, prvi smo put otišle na susret. Prije bi nas uvijek nešto omelo; tako je i taj dan bilo jako loše vrijeme u Dugom Selu, a i financijski smo bile u lošem stanju. Došle smo s nevjericom što nas čeka. No, prvo što sam osjetila bili su mir i nada. Prije pojedinačne molitve, Josip je rekao: „Dođite dolje i vi koji baš ne vjerujete jer mi vjerujemo za vas“. Otišla sam na molitvu. Molitelj je položio ruke na mene i molio za moga muža. Kada sam bila na drugom susretu, opet sam išla na pojedinačnu molitvu. Bila sam uvjerena da ću opet moliti za supruga, no kada me je Josip pitao za što da moli, u zadnji sam se trenutak predomislila i rekla da imam lezije na mozgu i da moli za moje ozdravljenje. Do toga dana, prema snimkama magnetske rezonance, nove su lezije nastajale svaka tri mjeseca. Nakon molitve, niti jedna više nije nastala. Prije sam morala ići na kontrolu svaka tri mjeseca, a sada odem jednom godišnje. Hvala Bogu na tome!

„Rodila sam kći i nakon toga je sve krenulo na bolje…“

U međuvremenu sam saznala da imam miom u maternici. Na sljedećem susretu Josip je pozvao pet žena koje su imale problema u tom dijelu da siđu u dvoranu. Otišla sam i svi su se okupljeni molili za nas. Na sljedećem pregledu kod ginekologa saznala sam da mioma više nema. I na tome sam Bogu bila zahvalna. No, ni ta dva ozdravljenja nisu bila dovoljna da počnem moliti i otvorim se djelovanju Božje milosti, jer sam još uvijek imala problema s mužem. Nedugo nakon toga sam se zaposlila. Šogorica i ja otišle smo na još četiri susreta Kristofora i onda smo prestale ići. Problemi s mužem dosegli su svoj vrhunac i ja sam bila spremna podnijeti zahtjev za rastavom braka. Ipak, saznala sam da sam trudna i odlučila sam ne učiniti to. Rodila sam kći i nakon toga je sve krenulo na bolje. Na dan kada se rodila moja kći, svekrva je doživjela obraćenje i susret sa živim Bogom. Okrenula se vjeri i mene poticala na molitvu.

Kada sam vidjela da se moj muž počeo mijenjati otkada je svekrva počela moliti za njega, i ja sam se okrenula molitvi. Otišla sam svećeniku koji se pomolio za mene i postao mojim duhovnikom. Zahvalna sam Bogu na njemu. Prije mjesec dana, prvi sam put tijekom molitve osjetila silu Duha Svetoga, a početkom ove godine krstila sam se i trenutno se pripremam za prvu pričest, krizmu i crkveno vjenčanje. Bože, tako si živ! Hvala ti na svemu! Vjerujte!

Tamara

Priredila Gabriela Jurković; Book.hr

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh