Duhovnost

U TVOJOJ PRISUTNOSTI

SVJEDOČANSTVO REDOVNICE Svaki dan kao da je meni pisano! Kao da mi Duh Sveti progovara

Foto: Shutterstock; časne sestre iz Praga

 

Zamoljena da napišem svoje iskustvo, s osmjehom sam se prisjetila dana kada mi je moja suradnica poslala poruku da se javim na jedan e-mail i pošaljem svoju adresu. Riječ je bila o tome da se je redovnicama poklanjala knjiga „U Tvojoj prisutnosti“ a ponuda je vrijedila, kako je pisalo, za prvih 100 prijavljenih osoba. Više zbog moje drage suradnice, koja ima veliko i dobro srce i 24 sata joj nisu dovoljna za sve dobro koje naumi napraviti nego vjerujući da će se to i ostvariti – poslala sam svoju adresu.

„Ali kako baš svaki dan kao da je meni pisano? Kao da mi Duh Sveti progovara…“

„Tako je krenula ta pustolovina…“

Sjetivši se nekih sestara iz moje Provincije, poslala sam još nekoliko poruka s njihovim adresama. Nakon nekoliko dana, stigao je paket za mene. Kada sam ga otvorila, nisam mogla vjerovati da se knjiga „U Tvojoj prisutnosti“, koja će mi promijeniti život, nalazi u mojim rukama… Odmah sam ohrabrila i druge sestre, i poslala njihove adrese. Tako je krenula ta pustolovina. Kako bi tko dobio knjigu, oduševio bi se i molio me da nabavim i za onu sestru, i za onu tamo… nije mi bilo teško opet poslati poruku Kristoforima, koji su mi u nekoliko navrata slali knjige koje sam potom dijelila zainteresiranima.

Zatim sam pronašla i knjižaru gdje se ona može kupiti. Kako su misli iz te knjige postajale sve bliže srcima onih koji su ju čitali i kako su promišljanja za određene dane primali kao svojevrsno oduševljenje i snagu za nadolazeći dan, tako su me neke sestre, koje nisu imale tu knjigu, zamolile da im svaki dan slikam i šaljem „misao dana“. Moja je sestra, koja živi sa mnom u samostanu, to prepoznala kao predivan način evangelizacije. Kako je pozitivnih reakcija i molbi za knjigom bilo sve više i više, u nekoliko sam se navrata obraćala Kristoforima s molbom za još koji primjerak. Tada su mi, poslavši knjige poštom, otkrili da se misli iz knjige mogu svaki dan pročitati i slušati na portalu Book.hr. Tada su moja jutarnja slanja tekstova postala jednostavnija, jer sam samo trebala ići na portal Book.hr i proslijediti „misao dana“.

Misao koja pomalo, sitnim koracima, kao nevidljiva mreža mijenja lice zemlje i čini nas bliskijima

I tako je izgledala i još uvijek izgleda avantura svakidašnjeg slanja misli iz knjige „U Tvojoj prisutnosti“. Baš je jutros netko u zajednici za nekoga tražio tu knjigu, pa smo objašnjavale u kojoj se knjižari može nabaviti, tako da avantura pribavljanja knjiga još uvijek traje. U ovim mjesecima dijeljenja nadahnuća iz te knjige, ne može se izreći riječima koliko je bilo divnih osvrta na te tekstove.

„Kao da mi Duh Sveti progovara…“

I, začudo, mada se krećem među ljudima koji vrlo kritički žive, čitaju, slušaju, realno promišljaju i podosta je puta njihovo mišljenje i negativno, niti jedna reakcija na čitanje ove knjige nije bila negativna. Ljudi su oduševljeni, kažu da još nikada nisu doživjeli toliko pozitive i poziva na dobro u nekoliko rečenica. Ako se je dogodilo da nisam poslala misao za određeni dan, dobivala bih poruke: „Gdje je moja dnevna doza? Kako da živim?“, „Baterija mi je prazna, što se s Tobom događa?“, „Da Ti se nije što dogodilo, jesi li dobro?“. U razgovorima sam pak znala čuti: „Pozitiva, sama pozitiva…“, „To mi je trebalo, baš to…“, „Ah, nelagodno mi je sada ne krenuti drugačije, znam što Bog želi od mene…“, „Ali kako baš svaki dan kao da je meni pisano? Kao da mi Duh Sveti progovara…“.

Hvala Kristoforima što mogu biti dio ove avanture, što svakoga dana, u rana jutra, dok u samoći prikazujem svoj dan Bogu, mogu blagoslivljati sve ljude kojima sam poslana, i tada, klikom na svom mobitelu, poslati misao koja pomalo, sitnim koracima, kao nevidljiva mreža mijenja lice zemlje i čini nas bliskijima  – i jedne drugima, ali i Božjem naumu s našim životima.

 

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Darujemo vam novo izdanje svjetskog bestselera „U Tvojoj prisutnosti“!

Knjigu „U Tvojoj prisutnosti” autorice Sarah Young možete do 31. prosinca 2019. nabaviti po sniženoj cijeni od 80 umjesto 110 (verzija za muškarce), odnosno 90 kuna (verzija za žene) – umjesto 130 kuna!
Besplatna dostava za narudžbe iznad 200 kn (više na www.figulus.hr)!

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Knjiga nas uvodi u iskustvo prisnoga, osobnoga poznavanja Boga. Iz toga iskustva proistječe život koji možemo zvati životom u izobilju. Taj život ne ovisi ni o kakvim životnim okolnostima nego isključivo o našemu osobnom odnosu s Bogom. On je neprestano prisutan a mi smo kada to svjesno želimo biti. Ova je knjiga tu želju probudila u milijunima ljudi.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh