Svjedočanstva

SNAŽNA ŽIVOTNA PRIČA

Svjedočanstvo mladog obraćenika: Od ranog sam djetinjstva živio u teškom grijehu, a onda sam odlučio dati priliku Bogu… „Radio sam sve što sam htio, uzore sam pronalazio u onima koji su prednjačili u nemoralu jer su mi se oni tada činili najsretnijima. U jednom sam trenutku odlučio dati priliku Bogu i otvorio Novi zavjet koji započinje s Isusovim rodoslovljem. Stao sam otprilike na sedmom koljenu. Tada sam izmolio svoju prvu iskrenu molitvu: 'Bože, ja ne vjerujem da ti postojiš. No, ako mi dokažeš - vjerovat ću.'“

Svjedočanstvo mladog obraćenika: Od ranog sam djetinjstva živio u teškom grijehu, a onda sam odlučio dati priliku Bogu…

Foto: Shutterstock


 

Moje obraćenje započelo je krajem osnovne škole. Prije toga imao sam neka pozitivna iskustva s Bogom, kao što je bio osjećaj „olakšanja“ nakon prve svete ispovijedi u trećem razredu osnovne škole. No, to nije bilo dovoljno da povjerujem.

Od ranog djetinjstva u teškom grijehu

Kada sam imao sedam godina, moji su se roditelji rastali. Otada sam živio bez oca s kojim nisam bio ni u kontaktu. Prihvatio sam to, nesvjestan koliko će utjecati na donošenje nekih mojih odluka. Odlučio sam biti sam svoj šef i već sam s osam godina smisao pronašao u zabavi i uživanju. To me je dovelo do toga da sam od ranog djetinjstva živio u teškom grijehu. Radio sam sve što sam htio, uzore sam pronalazio u onima koji su prednjačili u nemoralu jer su mi se oni tada činili najsretnijima.

U jednom sam trenutku odlučio dati priliku Bogu i otvorio Novi zavjet koji započinje s Isusovim rodoslovljem. Stao sam otprilike na sedmom koljenu. Tada sam izmolio svoju prvu iskrenu molitvu: „Bože, ja ne vjerujem da ti postojiš. No, ako mi dokažeš – vjerovat ću“. Potom sam odložio Novi zavjet.

Nakon toga zapao sam u teški grijeh. Droga, alkohol, kriminal, djevojke… Zanimljivo je bilo da sam tada promatrao generacije koje je takav način života odveo u propast; mnogi su moji tadašnji prijatelji i poznanici i danas teški ovisnici, kriminalci a neki su preminuli. To me je dovelo do toga da sam strašno potonuo; pao sam osmi razred, završio u popravnom domu  – Zli se je umiješao u moj život. Imao sam paranormalna iskustva koja su mi otvorila oči da shvatim da postoji nešto više. Đavao mi je ponudio da mu predam svoju dušu u zamjenu za bogatstvo, što mi je bilo primamljivo jer sam Crkvu percipirao kao „nekoliko bakica koje mole krunicu“, zbog čega mi je bila odbojna. Na njegovu žalost previše me je zastrašio i odlučio sam Bogu dati priliku.

S prijateljem sam organizirao zabave za mlade

Počeo sam čitati Novi zavjet i čitanje Biblije postalo mi je glavnom zanimacijom. I dalje sam živio u teškom grijehu te sam morao pronaći rješenje kako da na pošten način dođem do novca kojim bi financirao takav život. Kada sam imao 16 godina počeo sam s najboljim prijateljem organizirati zabave za mlade u noćnim klubovima, i već nakon nekoliko mjeseci organizirali smo događaje na kojima su se okupljale tisuće mladih i posao se je proširio na većinu hrvatskih gradova. No onda se je počelo događati nešto genijalno.

Naime, svaki puta kada bih teško sagriješio osjećao sam se jako tjeskobno – toliko da nisam mogao normalno funkcionirati. To se je loše odrazilo na posao pa sam morao izbjegavati teške grijehe da bi naši pothvati bili uspješni, ali isto tako da bih mogao normalno živjeti jer je tjeskoba bila neizreciva. Tako sam padao u grijeh i odmah trčao na ispovijed, ali pošto sam nastavio čitati Evanđelja otvarale su mi se oči. Uskoro sam krenuo s čitanjem Pavlovih poslanica i Bog mi je tada otvorio oči te sam shvatio da je i ono čime se bavim grijeh. Tada sam taman uspio prestići konkurenciju, čekala me je jako uspješna godina i bilo mi je teško donijeti tu odluku. No, Božjom milošću i strahom od Božjeg suda ako izaberem biti neposlušan, odlučio sam prestati i vjerovao sam Bogu da ću naći nov način zarade.

Najbolje što mi se dogodilo u životu

Sada kada pišem ovo svjedočanstvo, divim se Božjoj mudrosti koja je tako dobro upravljala mojim životom. Dva mjeseca nakon što sam otkazao turneju, Bog me je doveo na seminar Kristofora i preko voditelja mi je direktno progovorio te me je „nanovo rodio“. Bio sam spreman za čudesno putovanje vjere i hod s Bogom. Moje iskustvo s Duhom Svetim bilo je slično onom koje su apostoli imali na Pedesetnicu. Nakon mene se je i moj najbolji prijatelj obratio i potpuno predao život Bogu, a danas je student teologije.

Otada je prošlo više od dvije godine i mogu reći da sam presretan što sam odlučio slijediti Krista. Život s Bogom, iako zna biti težak zbog progonstava, puno je bolji od sjaja i blještavila koje nudi svijet. Njegova milost i čudesa prate me svakim danom mog života i nikad neću požaliti što sam prihvatio Njegov poziv jer je ON NEŠTO NAJBOLJE ŠTO MI SE JE DOGODILO U ŽIVOTU.

Za Book.hr svjedoči N.N. (Podaci poznati uredništvu.)

Svoje nam svjedočanstvo možete poslati  e-mailom na adresu: [email protected]

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh