Svjedočanstva

MAJKE I SINOVI

Svjedočanstvo majke dvojice sinova: „Ovo pali!!!“ Što je knjiga „Majke i sinovi“ učinila za odnos samohrane majke i dvojice njezinih posvojenih sinova, ali i za odnos s njezinom kćeri? Kratko i slatko svjedočanstvo majke iz SAD-a!

Svjedočanstvo majke dvojice sinova: „Ovo pali!!!“

Foto: Shutterstock

 

 

Vaša je knjiga odgovor na moju molitvu! Samohrana sam majka. Prije gotovo sedam godina usvojila sam dva brata (11 i 8 godina) i njihovu šestogodišnju sestru. Najstariji se dječak sjeća zlostavljanja i zanemarivanja koje je doživljavao dok je još živio sa svojom biološkom majkom. Način na koji u svojoj knjizi pristupate pojedinim temama potpuno je promijenio moj pristup obojici mojih posvojenih sinova. Također, naučila sam kako se njihova sestra može najbolje odnositi prema njima i tome ju poučavam.

Knjigu sam slušala u svom autu, u audio-formatu, na putu do posla i natrag, sat vremena u jednom i sat vremena u drugom smjeru. Jednog dana, prije nego što sam otišla s posla, išla sam na brzinu provjeriti ocjene svoga sina šestaša. Nemalo sam se iznenadila onime što sam vidjela: iz matematike, predmeta koji zaista voli, imao je ukupno 65% zbog dvije nule koje je nedavno ‘pokupio’. Bila sam bijesna i spremna ispaliti na njega topovsku paljbu kad stignem kući.

Krenuvši kući, nastavila sam slušati vašu audio-knjigu ondje gdje sam stala. Tada sam bila na polovici knjige. Razmišljajući o onome što govorite o izražavanju poštovanja, u tih sat vremena vožnje uspjela sam u potpunosti promijeniti svoj stav!

Kad sam stigla kući, rekla sam svome sinu, primjenjujući načelo poštovanja, da sam ponosna zato što je tako pametan dječak i zato što je nadaren za matematiku. Pristupila sam mu s poštovanjem kako bih ga usmjerila, disciplinirala i ohrabrila. A on mi je uzvratio na isti način: s poštovanjem mi je obećao da će to ‘srediti’. Nije bilo vike i suza! Ispravio je obje ocjene i sada mu ukupna ocjena iz matematike iznosi 98%. Kazala sam mu koliko sam ponosna na njega jer se je ponio kao častan momak.

Evo još jedne kratke priče. Baš onog dana kad sam došla do kraja knjige, razgovarala sam sa susjedom, koja ima sedmogodišnjeg sina. Dok sam joj govorila kako je izvrsna vaša knjiga, naša su se djeca igrala loptom u dvorištu. U jednom trenutku prišao mi je moj osmogodišnji sin i rekao mi: „Kad mi sestra otima loptu, osjećam da me ne poštuje. Molim te, porazgovaraj s njom!“ Ja sam ju odmah upitala je li se odnosila prema svom bratu s poštovanjem i ona mi je odgovorila: „Nisam“. Zatim mu se je ispričala i obećala da će ga odsada poštovati u igri. On joj je na to kazao: „Hvala ti, dobra si sestra“.

Susjeda je, gledajući to, razrogačila oči. Na koncu je uzbuđeno rekla: „Idem odmah kupiti tu knjigu!“

Hvala!

Neizmjerno sam vam zahvalna što ste odgovorili na poticaj koji je Bog stavio u vaše srce, da napišete ovu knjigu! Beskrajno sam sretna što imam ovaj vodič koji me poučava kako da odgojim svoje sinove dok ih nastojim učiti o Sinu. HVALA VAM, HVALA VAM, HVALA VAM!!!

Posvjedočila Jonette Coquat. Izvor: Amazon.com; Book.hr

Majke i sinovi O knjizi Majke i sinovi
Istina je da su ljubav i poštovanje jednako potrebni i sinovima i kćerima. Međutim, istraživanja pokazuju da muškarci i žene drugačije reagiraju u stresnim situacijama. Muškarci svijet oko sebe više doživljavaju kroz prizmu poštovanja. Ako imate sina, ovo je knjiga za vas!

„Nikada nije ni prerano ni prekasno da majke počnu primjenjivati ovu poruku poštovanja, a njihovi sinovi za to nikada nisu ni premladi ni prestari!”
Sarah Eggerichs 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh