Svjedočanstva

NACIONALNO SVETIŠTE SVETOG JOSIPA

Svjedočanstvo katoličkih influencerica; Emina supruga upoznala zahvaljujući 30-dnevnoj pobožnosti svetom Josipu Emina i Marijeta, naše prve katoličke influencerice posvjedočile su vjeru u našem Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu

Foto: Nacionalno svetište svetog Josipa

 

Emina Dabo Hunjak i Marijeta Martić, koje su široj javnosti poznatije i kao prve katoličke influencerice koje stoje iza projekta Chance to walk svjedočile su vjeru u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. Između ostalog, Emina je posvjedočila i kako je po zagovoru svetog Josipa upoznala svog sadašnjeg supruga.

Influencerice  – potaknuo ih Bog i još jedan influencer

„Nas prati velik broj mladih, a mi na njih kroz raznolik sadržaj želimo utjecati Isusovom porukom, odnosno želimo poručiti kako je Isus influencer. Cilj nam je prenijeti mladima radosnu vijest i pokazati kako u svakodnevici mogu živjeti svoju vjeru jer je vjera nešto što ih izgrađuje i čini njihov život bogatijim, ljepšim i uspješnijim“ rekla je Emina.

Na ideju kreiranja profila na društvenim mrežama, Chance to walk, Emina i Marijeta bile su ponukane okolinom u kojoj su se nalazile.

„Bile smo okružene društvom u kojem su prevladavali depresija, anksioznost i strah. To smo shvatile kao svojevrstan poziv u pomoć. Vlastitim svjedočanstvima smo htjele mladima reći kako postoje načini kako mogu prebroditi takva teška razdoblja. Uz Boga, postojao je još jedan influencer koji nas je potaknuo. Naime, papa Franjo je na svojim audijencijama pozvao mlade da koriste društvene mreže za progovaranje u Isusovom životu, odnosno da putem raznih medija krenu u evangelizaciju“ nadodala je Marijeta.

 

Mlade katoličke influencerice trenutno na svojim društvenim mrežama broje oko 12 tisuća pratitelja, što je uistinu zavidna brojka, ako se uzme u obzir da su većinom to mladi koji žele otkriti ili dodatno naučiti o vjeri na zanimljiv i moderan način.

Našeg djelovanja nema bez molitve

„Mladi nam konstantno šalju poruke i razna pitanja na koja žele čuti odgovor. To su pitanja poput onih o vezama, uspjehu na fakultetu, odnosima s prijateljima i samopouzdanju.“

„Prije svega jako nam je važna duhovnost. Moramo biti dobro duhovno potkovane kako bi mogle utješiti ili savjetovati drugoga. Našeg djelovanja nema bez molitve“

Na samom kraju svjedočanstva Emina i Marijeta su otkrile kako je u ovoj priči prste upleo i sveti Josip, a Emina je posvjedočila kako je svog sadašnjeg supruga upoznala zahvaljujući triesetodnevnoj pobožnosti svetom Josipu.

„Često nam stižu poruke kako naći „onog“ pravog ili pravu, a tako nam učestalo dolaze i svjedočanstva kako su svoju bolju polovicu našli po zagovoru svetog Josipa“, kazale su za kraj.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh