Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO ČITATELJA: Isus me oslobodio od straha i tjeskobe „Uz sram što sam čekao toliko godina da posvjedočim, šaljem svjedočanstvo s MES-a“, kaže 21-godišnji Antonio. S nama je podijelio snažna iskustva Gospodinove blizine i brige. Aleluja!

SVJEDOČANSTVO ČITATELJA: Isus me oslobodio od straha i tjeskobe

Foto: Pixabay

 

Kada sam imao 13 godina, sa svojom sam majkom došao na molitveni susret u organizaciji Kristofora. Održavao se na Zagrebačkom Velesajmu, u konferencijskoj dvorani Globus. Tada sam imao jaku upalu lijevog uha i od boli nisam spavao nekoliko dana.

Ozdravio sam!

Voditelj je nakon predavanja molio za prisutne. Moleći, u jednom je trenutku rekao: ,,Ovdje danas sjedi jedan mladić. Boli te lijevo uho. Isus želi tu tvoju bol uzeti, ali mu ti ne daš. Predaj mu tu svoju bol.“

Ja sam u sebi rekao: „Isuse, ako sam to ja (pazi, ja sam još sumnjao!), ozdravljaj“. Taj čas uho me prestalo boljeti.

Isuse, hvala ti za tvoju milost i dobrotu!

Hvala Ti za slobodu i hrabrost

Jednom drugom prilikom, također na MES-u u Globusu, doživio sam oslobođenje od straha i tjeskobe.

Zbog čega strah?

Zbog zlostavljanja koja sam trpio od svojih školskih kolega, i zbog hrpe problema proganjao me taj dubok tjeskobni strah

U to sam vrijeme bio jako tjeskoban i užasno se bojao kada sam morao ići u školu. Zbog tih osjećaja nisam mogao normalno hodati, noge su mi se tresle, u trbuhu sam osjećao jak pritisak. Zbog zlostavljanja koja sam trpio od svojih školskih kolega, i zbog hrpe problema proganjao me taj dubok tjeskobni strah. Kolega iz razreda mi je na jednom satu tjelesnoga otvoreno priznao da me zlostavlja jer nemam oca; on je pokretao druge da loše govore o meni, da me silno napadaju i vrijeđaju. To je kulminiralo kada sam slomio ruku. Jedan me kolega oborio na pod, a zbog udarca o pod lijeva mi se ruka slomila. Bio je lipanj, kraj petog razreda. Učiteljica kojoj sam se požalio da me ruka boli, rekla mi je da pretjerujem i da me sigurno ne boli toliko pa su me poslali kući s prijelomom kosti.

Isus me toga dana na MES-u oslobodio od užasnog straha koji me tlačio dugo, od 10. do 13. godine života. Voditelj je za vrijeme molitve u duhu rekao: „Danas je ovdje jedan mladić kojeg muči dubok osjećaj straha. Isus sada uzima tvoj strah.“

Sljedećeg dana sam otišao u školu bez straha. Isprva nisam niti primijetio da se osjećam dobro i da straha više uopće nema. Prolazio sam školom, a da više nisam bio zabrinut hoće li me tko vrijeđati ili napasti.

Slava i hvala ti, Gospodine!

Za Book.hr posvjedočio Antonio (podaci poznati uredništvu).

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh