Svjedočanstva

TKO OVO MOŽE?

Svjedočanstva mladih iz Međugorja: Radost je zarazna i osjećala se u zraku Iz zajednice Omnia Deo podijelili su svjedočanstva hodočasnika koji su ove godine posjetili 33. Mladifest u Međugorju

Foto: Omnia Deo, Facebook

 

Tko osim Boga i Majke Marije, Kraljice mira, može okupiti toliko mladih ljudi na jednom mjestu koji slave Boga, kojima je radost biti na klanjanju, u molitvi i pjesmi zbog Gospodina? Mladifest u Međugorju je događaj koji ostavlja posebno utisnut trag u srcu onoga koji je to doživio.

Više od 50 000 mladih iz više od 70 zemalja na jednom mjestu… Jedino majčinska ljubav naše nebeske Majke to može učiniti.

Zajednica „Omnia Deo” na svojoj je Facebook stranici podijelila svjedočanstva mladih i nešto starijih koji su ove godine s njima hodočastili u Međugorje na 33. Mladifest.

„Ovo je moj prvi Mladifest, a zahvaljujući Bogu, Mariji i ovom predivnom programu nadam se da će ih biti još puno. Dolazak u Međugorje mi je stvarno pomogao i dao mi snage. U društvu predivnih časnih sestara, svećenika, braće i ostalih hodočasnika bilo mi je predivno. Naša zajednica OMNIA DEO je stvarno nešto posebno i zahvalna sam što sam u njoj. Svjedočanstva, kateheze, predavanja i Sveta Misa bili su nešto posebno. Uz zbor i nezaboravne plesače mislim da smo svi uživali.”

Foto: Omnia Deo, Facebook

„Zahvalna sam Gospi što sam došla u Međugorje te se nadam da će tih dolazaka biti još puno više. Nisam još svjesna svih milosti koje sam primila ovdje, no znam da ih je puno. Još jednom hvala Gospi na ovim predivnom hodočašću koje mi je bilo jako potrebno.”
Marija, 16 g.

Foto: Omnia Deo, Facebook

„Jednom prilikom, slušajući katehezu don Damira Stojića, čuo sam da ćemo se u raju VJEČNO klanjati Bogu, da ćemo gledati Boga licem u lice. Moram priznati da sam se iskreno zapitao neće li to biti malo dosadno? Pa tko može vječno biti na klanjanju…
Moj doživljaj o Međugorju započinje velikom čežnjom za dolaskom i velikim otporom prema odazivu. Srećom, kada Majka nešto naumi, ona to i ostvari. Čežnja je zbog onoga što vas čeka ako se odazovete, a otpor je zbog toga jer je to što vas čeka isključivo za vaše dobro. Bog se objavljuje svakome na svoj način, a Majka nas priprema za taj susret. Mogu reći da Isus zna sve što nam treba, i spreman je i voljan sve nam dati ako mu se barem malo otvorimo, a u tome nam naša Majka silno pomaže.
Veliko hvala članovima zajednice Omnia Deo koji su se potrudili stvoriti jednu opuštenu i radosnu atmosferu koja u nama budi ono malo dijete otvorenog srca. Lijepo vas je gledati tako radosne i složne i hvala vam na tom tihom, ali jakom svjedočanstvu. Bez obzira, bilo da je u pitanju „kuhanje” u autobusu, „pečenje” na ledini ili što slično, svuda oko sebe imate priliku vidjeti radosna i nasmijana lica i ta radost je zarazna i osjeća se u zraku. Savjet svima: dođite u Međugorje!

Foto: Omnia Deo, Facebook

Sudjelovanje na svetoj misi u četvrtak je bilo toliko lijepo i dirljivo da sam bio tužan zbog skorog odlaska i pomislio sam kako bih mogao vječno ostati ovdje i slaviti Boga s ovim divnim ljudima. Čini mi se da je don Damir ipak u pravu, nije to dosadno…”
Filip, 31 g.

Foto: Omnia Deo, Facebook

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh