Duhovnost

MNOGI SU PO NJOJ PRIMILI, OSOBITO DUHOVNE MILOSTI

Svi ste čuli za sliku Milosrdnog Isusa. Ovu je naslikao isti autor, prema predivnoj viziji Isusa službenice Božje Sofije Tajber Slika Duše Kristove trebala je biti naslikana za suvremene ljude izgubljene u materijalizmu – svrha je slike da gorljivo potakne ljude da svoju pozornost skrenu na duhovne vrijednosti

Foto:


 

Slika Milosrdnog Isusa svjetski je poznato djelo krakovskog slikara Adolfa Hyłe, ali malo tko zna da je taj umjetnik naslikao još jednu sliku, koja pred našim očima postaje sve slavnija zbog prekrasnih ozdravljenja i drugih, osobito duhovnih milosti. To je slika »Gospodina Isusa koji isijava svjetlošću«, koju se popularno naziva i »slikom Presvete Duše Kristove«.

Najmilija, predajem ti svoju božansku Dušu da ju štuješ i da nju i sve njezine želje predaš cijelomu svijetu.

Slika Gospodina Krista, djelo kista Adolfa Hyłe, prikaz je vizije koju je 1919. doživjela Službenica Božja Paula Sofija Tajber. Tijekom molitve ugledala je osobu svu u sjaju, koja isijava zrakama svjetlosti i radošću – Isusa Krista, koji joj je tada izrekao riječi: »Najmilija, predajem ti svoju božansku Dušu da ju štuješ i da nju i sve njezine želje predaš cijelomu svijetu.« Zrake koje je isijavao najsnažnije su izlazile iz Kristove nutrine i tvorile su kružnicu poput sunca. Obuhvatile su i ljude koji su bili u crkvi, ali su se probile i izvan crkve, obuhvaćajući isprekidanim valovima svjetlosti i ljude na ulici. Umjetnik je tu raspršenost svjetla iz Duše Kristove prema ljudskim dušama na slici predstavio u obliku zrâkā koje prolaze kroz prozirne kolute, koji predstavljaju ljudske duše.

…slika Duše Kristove trebala je biti naslikana za suvremene ljude izgubljene u materijalizmu – svrha je slike da gorljivo potakne ljude da svoju pozornost skrenu na duhovne vrijednosti

Sukladno željama Majke utemeljiteljice, slika Duše Kristove trebala je biti naslikana za suvremene ljude izgubljene u materijalizmu – svrha je slike da gorljivo potakne ljude da svoju pozornost skrenu na duhovne vrijednosti. Prije svega, njezin je cilj da podsjeti čovjeka da je njegova duša besmrtna i da ju je svojom presvetom krvlju otkupio Spasitelj Svijeta.

Ulomak iz knjige „Jao, jao Babilon je pao! (A ti ne moraš ako nećeš!)” autora p. Marka Glogovića. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje.

VELIKI POPUSTI: U razdoblju od 10. do 30. studenoga knjigu možeš kupiti po akcijskoj cijeni od 56 umjesto 80 kuna, ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh