Razmišljamo o evanđelju

OTAC LORENZO MONTECALVO

Svi smo djeca istog Oca? Među ljudima neće biti ljubavi i jedinstva ako se u umu i srcu nema prvi članak vjere koju ispovijedamo svake nedjelje: „Vjerujem u Boga Oca svemogućega…“

Foto: Unsplash, Rodion Kutsaev 

 

Kada Duh Sveti, kojeg nam Otac daruje preko Isusa, učini da razumijemo da je Bog Otac i Stvoritelj, osjećamo se dijelom velike obitelji; zato nam je Isus dao molitvu Oče naš. Naravno, veza nije krvna, već duhovna.
Isus nam, govoreći da su moj otac, moja majka i moj brat oni koji vrše volju nebeskog oca, želi dati da razumijemo da je duhovna veza nadaleko snažnija od krvne
Očima duha moram vidjeti da su svi ljudi bez razlike moja braća koju trebam ljubiti. Isus nam, govoreći da su moj otac, moja majka i moj brat oni koji vrše volju nebeskog oca, želi dati da razumijemo da je duhovna veza nadaleko snažnija od krvne.

Dakle svi smo djeca istog Oca?

Prije dvije godine bio sam u Međugorju s grupom hodočasnika. Trećeg dana našeg boravka na tom svetom mjestu, dok se molilo, jedan petogodišnjak mi je prišao i rekao: „Oče Lorenzo, ti nas činiš da uvijek govorimo ‘Oče naš’, dakle svi smo djeca istog Oca?“ A ja ću: „Dobro si rekao“.
Gospodin uistinu govori preko usta dojenčadi, kako kaže Sveto Pismo. Među ljudima neće biti ljubavi i jedinstva ako se u umu i srcu nema prvi članak vjere koju ispovijedamo svake nedjelje: „Vjerujem u Boga Oca svemogućega…“ Nažalost, mnogi kršćani ovo ispovijedaju samo ustima, kao tolike papige. AMEN. ALELUJA.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh