Duhovnost

SVI SE UTJEČU VJERI KAD JE ZDRAVLJE U PITANJU // Lady Gaga moli Krunicu Fotografija Lady Gage kako moli pokazuje njezin vapaj za tjelesnim i duševnim zdravljem

Lady Gaga moli Krunicu

Foto: Instagram, Lady Gaga

 

Lady Gaga objavila je na Instagramu sliku na kojoj moli Krunicu, popraćenu ovim tekstom:

Stanje mojega tjelesnog i mentalnog zdravlja nikada nije bilo tajna. Godinama se borim za zdravlje. Nije mi jednostavno to objasniti, i sama pokušavam shvatiti. Kada dovoljno ojačam i kada budem spremna, ispričat ću svoju priču sa svim pojedinostima, i to ozbiljno planiram učiniti, ne samo da bih upozorila na određene stvari, već i da pomognem drugima koji pate od istih bolesti kao i ja. Riječ „patiti“ ne koristim zbog sažaljenja ili potrebe za pažnjom i žao mi je kada vidim komentare da previše dramatiziram i da se pretvaram, praveći se žrtvom da bih privukla pozornost. Kad biste me poznavali, znali biste da to nije ni blizu istini. Ja sam borac. Riječ „patnja“ koristim ne samo zbog traume i kroničnih bolova koji su obilježili moj život, već stoga što mi oni onemogućavaju normalan život. Također mi onemogućavaju ono što volim najviše na svijetu: pjevanje za svoje obožavatelje. Nadam se da ću uskoro opet biti na turneji, ali sad moram činit ono što mi liječnici kažu, tako da ozdravim i mogu nastupati sljedećih šezdeset godina ili više. Sve vas volim.

Dan nakon što je otkazala nastup na festivalu Rock in Rio, Lady Gaga odgodila je put u Europu na turneju Joanne zbog „ozbiljne bolesti“. Turneja se je trebala održati od 21. rujna do 28. listopada, ali je odgođena za početak 2018. godine, prema Live Nationu.

Časopis Variety o tom je izvijestio sljedeće:

Lady Gaga boluje od ozbiljne bolesti te ne može nastupati. Za njezino stanje brinu se iskusni medicinski stručnjaci, koji su joj savjetovali odgađanje turneje. Lady Gaga osjeća se shrvano što ne može nastupiti u Europi. Sljedećih sedam tjedana planira provesti pod nadzorom liječnika, da bi ozdravila od svih nakupljenih trauma koje utječu na njezino zdravlje i svakodnevicu, pri čemu trpi nesnosne bolove. Želja joj je obožavateljima pružiti najbolju izvedbu koju je za njih pripravila kad se turneja nastavi.

Lady Gaga nikada nije skrivala da je katolikinja. Vjera je u posljednje vrijeme postala važna u njezinu životu. Prošle je godine objavila da je bila na misi s obitelji te je napisala:

Hvala vam, oče Duffell, na prekrasnoj propovjedi, kao i uvijek, te na ručku u restoranu mog oca. Dirnulo me je što ste danas rekli: „Euharistija nije nagrada za savršenstvo, već hrana koju nam Bog daje.“

Autor: Greg Kandra (Aleteia.org; Book.hr)

Preveo Josip Sinjeri

Najčitanije

Na vrh