Razmišljamo o evanđelju

O. LORENZO MONTECALVO

‘Svi me pitaju da im govorim o Isusu, osim članova moje obitelji. Moji me smatraju ludim’ Ohrabrenje oca Lorenza za sve one koje u vlastitoj kući vrijeđaju zbog Isusova imena

Foto: Unsplash,  Brooke Cagle

 

„Oče Lorenzo, svi me pitaju da im govorim o Isusu, osim članova moje obitelji. Moji me smatraju ludim“, to mi je rekao jedan brat u vjeri. Nikakvo čudo ako te u tvojoj vlastitoj obitelji ne slušaju, pa čak i preziru. Dogodilo se Isusu da ga u njegovom mjestu nisu prihvatili ni slušali, osobito mnogi od njegove rodbine. Ako tvoje svjedočanstvo nije prihvaćeno u tvojoj kući, nemoj se obeshrabriti, nego nastavi činiti dobro iz ljubavi prema Isusu.

Ako je tvoja vjera istinska i ako uistinu pokazuješ istinsko Isusovo lice, doći će dan u kojem će ti onaj koji te danas ne prihvaća doći tražiti oprost i zamoliti te da ga naučiš biti kršćaninom

Nadam se da tvoj kršćanski život nije kao jednog bogomoljca, to jest licemjera. Bogomoljac pokazuje iskrivljeno Isusovo lice. Isus je bio kamen kojeg su graditelji odbacili, ali je postao kamen zaglavni. Ako je tvoja vjera istinska i ako uistinu pokazuješ istinsko Isusovo lice, doći će dan u kojem će ti onaj koji te danas ne prihvaća doći tražiti oprost i zamoliti te da ga naučiš biti kršćaninom.

Isus se, nakon što su ga njegovi odbacili, ne obeshrabruje i ne deprimira, već nastavlja nositi Evanđelje gdje god ga Duh tjera

Ne krijem ti da i u svojoj redovničkoj obitelji često nisam bio prihvaćen. Ali što Gospodin čini danas? Šalje me u mjesta i gradove gdje me ljudi primaju, žele me slušati i zahvaljuju mi za ljubav koju darujem evangelizacijom.
Isus se, nakon što su ga njegovi odbacili, ne obeshrabruje i ne deprimira, već nastavlja nositi Evanđelje gdje god ga Duh tjera. Ova Isusova revnost izvire iz sjedinjenja s njegovim Ocem nebeskim.

Jedinstvo s Gospodinom

Ako evangelizator ne njeguje svoje jedinstvo s Gospodinom, vrlo lako se potišti i odustaje od naviještanja Evanđelja. Moramo ići u školu Svetoga Pavla koji je, unatoč poteškoćama, odbacivanjima, gladi, žeđi, progonstvima, uvijek bio na putu da bi naviještao Isusa. Hrabro, dakle, ako te u tvojoj obitelji ne slijede, ne slušaju i zafrkavaju te. Ostani šutljiv. Ne ljuti se. Neka krotkost bude tvoja snaga. Ako se budeš ljutio kada te budu vrijeđali zbog Isusova imena, rodbina će ti reći: „Kršćanin se ne ljuti, ti se ljutiš, onda nisi kršćanin“.
Ako padneš u njihovu zamku, moli oproštenje za tvoj grijeh srdžbe. Poniznost će te spasiti.

Amen. Aleluja.

O. Lorenzo Montecalvo od Družbe Otaca Božanskog Poziva

Izvor: Sjeme; Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh