Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO O POUZDANJU

Sveti Josip nadahnuo ju je na posao za kakav je molila šest godina Nije bila sretna na svom poslu, željela je nekakav kreativan rad, od kuće... I to je u molitvi šest godina donosila Bogu. Jednom je razmišljajući o životu svetog Josipa osjetila jasno nadahnuće...

Foto: CORDA, Facebook

 

Posao koji ju ne ispunjava nije bio opcija za Annu Camacho, pa se okrenula molitvi. Više od šest godina molila je Boga da joj pomogne pronaći kreativan posao koji bi mogla raditi kod kuće. I molitva joj je uslišana, danas se uspješno bavi izradom svijeća, i to ne bilo kakvih. Anninu priču donosi portal Aleteia:

Isprobala je razne poslove, uključujući rad u sjemeništu, volontiranje u zatvoru, dadiljanje, rad na recepciji, uzgajanje pasa i posao slobodne spisateljice. Konačno, radila je i kao odgovorna urednica teološkog časopisa. Bila je to „nevjerojatna organizacija s fantastičnim ljudima”. Međutim, Anna je bila jako nesretna na svom poslu.

Ipak, shvatila je, zaokreti u njezinoj karijeri bili su put, imali su svrhu. „Gledam unatrag i vidim kako me Providnost vodila kroz te razne poslove i pripremila za posao vlasnice tvrtke.”

Sveti Josip ju nadahnuo

Camacho je saznala kako je sveti Josip zaštitnik radnika i onih koji traže posao, pa ga je počela moliti za zagovor. Njezina želja bila je raditi fizički posao te u isto vrijeme kreativan posao koji može raditi od kuće, što se činilo kao neostvarivi san.

„S tom sam nakanom uvijek iznova, punih šest godina, išla k svetom Josipu!” prisjetila se Anna. A onda, jednog dana za vrijeme mise sve se promijenilo u bljesku nadahnuća. Napokon je čula odgovor na svoju molitvu koju je molila godinama.

„Dok sam razmišljala o životu svetog Josipa, iznenada sam dobila ideju da napravim katoličke svijeće s mirisima koji su izravno povezani sa životima različitih svetaca. I u tom istom trenutku sam imala ideje za četiri mirisa inspirirana svecima!”, ispričala je Anna.

Nazvala ju je CORDA, latinska riječ za „srca”, iz mise kada svećenik kaže: „Podignite svoja srca” ili „sursum corda”. Sada je znala što mora učiniti, ali smisliti kako to učiniti, bila je sasvim druga stvar. Radila je puno radno vrijeme, tako da je sva svoja istraživanja i razvoj morala obavljati u vrijeme prije i poslije posla, vikendom i praznicima.

Razvoj posla

Osim kreiranja mirisa svetaca po narudžbi, Camacho je također kreirala novu mješavinu voska, dizajnirala ambalažu za svijeće, izgradila web stranicu svoje tvrtke i radila „milijune drugih stvari potrebnih za pokretanje novog posla i lansiranje novih proizvoda”. Bilo je to ludo vrijeme, ali je pronašla mir u svojoj sigurnosti da je to ono na što je Bog poziva.

„Tijekom tih godina traženja zagovora svetog Josipa, imala sam mnogo ideja za kreativne poslove”, objasnila je. Svaki put bi provjeravala brojke i razgovarala sa svojim suprugom Michaelom da vidi je li ideja održiva. Ali nijedan posao na kraju nije imalo smisla nastaviti.

To je to

„CORDA je bila potpuno drugačija. Od samog početka postojala je sigurnost da je to upravo ono za što sam molila. A bila je i nevjerojatna utjeha kada sam ovu novu ideju podijelila s Michaelom. Njegov je trenutni odgovor bio da je to upravo ono što trebam učiniti!”

Unatoč brojnim teškim trenucima od tada, nikada nije sumnjala da je to mjesto gdje bi trebala biti. Danas s njom, na puno radno vrijeme radi i suprug. Izrada svijeća postala je pravi mali obiteljski posao.

„Svaki dan pred nama su prilike, velike i male, da izaberemo vjerovati Bogu kada je put pred nama nejasan.”

Pouzdanje

Iako je CORDA odgovor na njezine molitve, kaže, tih šest godina svakodnevne molitve donijelo je mnogo više plodova. Naučila se neprestano predavati svoj život i rad Bogu, odlučila se pouzdati čak i kad je bilo teško i bila poslušna u okolnostima koje joj je Bog dao.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh