Duhovnost

PRESVETA EUHARISTIJA

Sveti Ivan Vianney savjetuje kako iskoristiti vrijeme nakon svete pričesti Razgovarajte neko vrijeme s Isusom Kristom jer imate sreće da ga posjedujete u srcu, Tijelu i Duši, onakvim kakav je bio za života na zemlji. ❤️

Sveti Ivan Vianney savjetuje kako iskoristiti vrijeme nakon svete pričesti

Foto: Shutterstock

 

Sveti Ivan Vianney kaže kako „smo sretni kad ostavimo oltarnu ogradu kao što bi mudraci bili sretni da su odnijeli dijete Isusa.“ I nastavlja:

Nakon svake vaše pričesti, slušajte Gospodina prisutnog u srcu, razgovarajte s njim, pozovite Presvetu Djevicu da mu zahvali u vaše ime i budite pribrani cijeli dan. Dužni smo zahvaliti zbog najosnovnije pristojnosti i našeg osobnog interesa.

‘Zamolite ga sve milosti koje želite za sebe i druge, dobri Bog neće vam moći ništa odbiti prinesete li mu njegova Sina i zasluge njegove Muke i smrti’

Razgovarajte neko vrijeme s Isusom Kristom jer imate sreće da ga posjedujete u srcu, Tijelu i Duši, onakvim kakav je bio za života na zemlji. Zamolite ga sve milosti koje želite za sebe i druge, dobri Bog neće vam moći ništa odbiti prinesete li mu njegova Sina i zasluge njegove Muke i smrti.

Činite djela zahvaljivanja nakon svete pričesti, zatim pozovite Presvetu Djevicu, sve anđele i svetce da s vama zahvale Bogu.

Iz knjige „Presveta Euharistija“ fr. Thomasa J. McGoverna, koja izlazi uskoro!

www.figulus.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh