Duhovnost

Sveta Misa – centimetar po centimetar… Ako se tijekom cijele Svete Mise trudimo usredotočiti svoju pozornost na sve što se na njoj događa, popet ćemo se za jedan centimetar

Sveta Misa

Foto: Shutterstock

 

Jedno trebamo znati. Bog nam želi progovoriti na svakoj Svetoj Misi jer nas njegova riječ može promijeniti u bolje ljude. Ako rast u svetosti (dobroti i ljubavi prema sebi, Bogu i čovjeku) usporedimo s napredovanjem na ljestvici visokoj deset metara, onda možemo očekivati da ćemo se na svakoj Svetoj Misi popeti za jedan centimetar. Ako se tijekom cijele Svete Mise trudimo usredotočiti svoju pozornost na sve što se na njoj događa, popet ćemo se za jedan centimetar.

Ako nam se čini da je jedan centimetar premala nagrada za uloženi trud, ostat ćemo isti, misleći…

Dakle, jedva ćemo primijetiti da se je u našoj nutrini nešto dogodilo, no nakon određenog vremena, nakon određenog broja Svetih Misa, primijetit ćemo da smo se itekako promijenili. To će nam davati sve više motivacije da nastavimo s penjanjem. Ako nam se čini da je jedan centimetar premala nagrada za uloženi trud, ostat ćemo isti, misleći da nas osobno Bog nije pozvao na svetost.

J. L.; Book.hr

O tome što je Sveta Misa, kako se kvalitetno pripremiti i u njoj sudjelovati djelatno i plodonosno možete čitati u knjizi „Sveta Misa. Najsvetiji događaj na svijetu“ autora Josipa Lončara.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh