Sveta Misa

SVETA MISA

Sveta Mala Terezija: „Kad đavao uspije odvući dušu od svete pričesti, postigao je sve!” Kad đavao skrupulozne duše uspije odvratiti od primanja svete pričesti, odvratio ih je od primanja najizvrsnijeg lijeka i zaštite!

Foto: Shutterstock

 

„Kad đavao uspije odvući dušu od svete pričesti, postigao je sve! A Isus plače“, tako sveta Mala Terezija počinje pismo svojoj rođakinji, u kojem joj razotkriva veliku duhovnu varku kad Nečastivi uvjeri skrupuloznu dušu da nije dostajna primiti Isusa u svetoj pričesti.

Terezija joj prikazuje kako ta situacija izgleda s Isusove strane: „Draga moja, razmisli da je Isus tamo u svetohraništu upravo za tebe, za tebe samu i gori od želje da uđe u tvoje srce. Idi, nemoj slušati napasnika…

Ako dopustimo da nas Nečastivi u tome prevari, tko će nam pomoći?

Nakon svega što je Isus učinio za nas zar je moguće još misliti da nam Isus ne bi mogao sve oprostiti ako ga to samo iskreno zamolimo? Zar je moguće da se ne pouzdajemo u njegovu iskrenu ljubav prema nama, nego iz skrivene oholosti i lažne poniznosti bježimo od njega? Ono što doista vrijeđa Isusa, ono što ga pogađa u srce nije toliko naš grijeh, bio on stvaran ili umišljen, koliko manjak pouzdanja u Boga. Ako dopustimo da nas Nečastivi u tome prevari, tko će nam pomoći? Zato ne treba previše gledati na sebe i svoje slabosti i grijehe nego na Boga i njegovu veličinu i njegovu ljubav koju nam je pokazao u Isusu. Tada nas nitko neće moći odijeliti od njegove, istina nezaslužene, ali darovane ljubavi. A Isus će se zajedno s nama smijati…“

Ovako počinje Duhovna misao, kratka emisija koja se emitira na Hrvatskom katoličkom radiju. U cijelosti ju možete poslušati ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Najčitanije

Na vrh