Svjedočanstva

BORBA SILNIKA

Sveta Gemma Galgani silovito i agresivno se suprotstavila Isusu! Gemma je teško disala, obuzeta užasom i činilo se kao da gubi nadu. Iznenada joj je na um pala nova ideja i uzviknula je...

Foto: Pixabay


Kad je ispovjednik i Gemmin duhovni vodič, otac German, prvi put bio u njezinu domu, postao je svjedok neobičnog događaja, o kojemu se često govori. U jednom trenutku Gemma se udaljila od stola, oko kojeg je bila zajedno s obitelji i ocem Germanom. Seljaci su shvatili da će se dogoditi nešto nesvakodnevno, pa su se zajedno s kapelanom približili otvorenim vratima i bili su svjedoci prave duhovne borbe koju je svetica vodila s Isusom za spas konkretne osobe koja živi u grijehu.

Gemma je stala nasuprot mjestu na kojem se ukazao njezin Izbavitelj i govorila tihim, ali nepopustljivim glasom: „Isuse, pošto si ovdje, ponovno te preklinjem za preobraćenje mojeg grješnika“

Gemma je stala nasuprot mjestu na kojem se ukazao njezin Izbavitelj i govorila tihim, ali nepopustljivim glasom: „Isuse, pošto si ovdje, ponovno te preklinjem za preobraćenje mojeg grješnika“, i navela je njegovo prezime.

…nije popuštala, nego se, poput nasilnika koji osvaja nebo, silovito, agresivno derala na nešto, što je djelovalo nestvarno

Činilo se kao da će Isus odbiti njezinu molbu, ali ona nije popuštala, nego se, poput nasilnika koji osvaja nebo, silovito, agresivno derala na nešto, što je djelovalo nestvarno: „Isuse, izbavi ga! Ne govori da to nećeš učiniti, pa ti si Milosrđe, za njega ćeš proliti svoju Krv, isto kao što si za mene! On će se popraviti i neće više griješiti. Ja se žrtvujem za njega.“ Tad je Izbavitelj počeo nabrajati njegove teške grijehe.

Gemma je teško disala, obuzeta užasom i činilo se kao da gubi nadu. Iznenada joj je na um pala nova ideja i uzviknula je: „Isuse, tvoja Majka se zauzima za njega, zar možeš nju odbiti?“ Krist je odmah popustio i Gemma je u zanosu sreće uzviknula: „O Isuse, spasio si ga! Bit će izbavljen!“ Nakon tog razgovora s Isusom, Gemma se je vratila u obično stanje. Svi su šutjeli, nisu znali što o tome misliti.

Kad se otac German spremao za odlazak, neočekivano su se otvorila vrata i ušao je onaj za čiji spas se je Gemma borila s Isusom. Pao je na koljena ispred kapelana i plačući molio za ispovijedanje grijeha.

Kad se otac German spremao za odlazak, neočekivano su se otvorila vrata i ušao je onaj za čiji spas se je Gemma borila s Isusom. Pao je na koljena ispred kapelana i plačući molio za ispovijedanje grijeha. Čovjek je dao pristanak za objavljivanje cijelog događaja.

Tako izgleda borba nasilnika – ljudi koji osvajaju nebo ne samo za sebe nego i za druge – jer onamo ćemo dospjeti ako sami pripustimo barem još jednu osobu. Nasilje i agresivnost tada nisu loši. U njima je ono najbolje – nasilnici izbavljaju Sotonine žrtve iz njegovih ralja, podnoseći sami bolne ozljede.

Nema Više vremena; knjiga; autor Augustyn Pelanowski OSPPE; Nakladnik Figulis; 2017

Iz knjige „Nema više vremena!“ autora p. Augustyna Pelanowskog. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje, a kupiti ju ovdje.

 

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh