Duhovnost

ISUS GOVORI FAUSTINI I TEBI

SVETA FAUSTINA Kako se je snašla kad je bila primorana raditi s jako sporom osobom „Prije dara svake veće milosti moja duša prolazi kušnju strpljivosti…“ (Dn 1084)

Foto: Shutterstock


 

Sveta Faustina je jednom rekla: „Gospodin mi je dao priliku da se vježbam u strpljivosti zahvaljujući jednoj osobi s kojom zajedno vršim jednu dužnost. Tako je spora da još nikada nisam vidjela tako sporo stvorenje. Trebalo se zaodjenuti u veliku strpljivost da bi čovjek izdržao njeno zanovijetanje“ (Dn 1376).

Možda je najteže biti strpljiv sa samim sobom… Vidim da strpljenje uvijek vodi do pobjede…“ (Dn 1514).

Kakvo je tvoje strpljenje? Božje strpljenje je veće. Kada je Niniva trebala biti uništena, Bog je ostavio vremena za pokajanje. Ninivljani bi propali da je Bog bio kratkog fitilja. Sveta Faustina je vjerovala „da se najveća snaga skriva u strpljivosti. Vidim da strpljenje uvijek vodi do pobjede…“ (Dn 1514). Možda je najteže biti strpljiv sa samim sobom. „Tjelesna nemoć bila je za mene škola strpljivosti“ (Dn 37), govori sveta Faustina. Kada nas ljudska krhkost ograničava, mi podliježemo frustracijama. Još teže je biti strpljiv u nadvladavanju duhovnih iskušenja. Veliku utjehu daje nam sveta Faustina kada kaže: „Prije dara svake veće milosti moja duša prolazi kušnju strpljivosti…“ (Dn 1084)

„Podnosi samu sebe s velikim strpljenjem.“ (Dn 1760)

Molitva

Ojačaj me, Gospodine, da se strpljivo nosim sa sobom, kako bi moje srce bilo spremno primiti milosti koje mi šalješ.

               Isuse, smiluj se nama i cijelome svijetu.

Iz knjige „Isus govori Faustini i tebi“ Susan Tassone. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh