Svjedočanstva

SVEKRVE I SNAHE

Svekrva je mojim roditeljima zabranila da dođu na pogreb moga svekra. Evo što sam učinila

Foto: Shutterstock


 

Znati se nositi s ranama nanesenim u tom osjetljivom odnosu između svekrve i snahe, nužno je potrebno za rast u ljubavi. Upravo su me razgovori s brojnim ženama, za vrijeme pripreme ove knjige, podsjetili koliko je bitno iscijeliti bol nanesenu krivom riječju ili postupkom.

Ako se u ljudskim odnosima nakupi međusobnog zamjeranja i ta hrpa „prašine“ raste u našem srcu, ona će se spontano zapaliti kada…

Moja je prijateljica ostavila uključenu sušilicu dok je nakratko otišla do obližnje trgovine. Kada se vratila, kuća je bila sva u plamenu. Ako se ne varam, mislim da je problem bio u zanemarenoj pokvarenoj utičnici. Utičnica je bila izbijena iz zida i na njoj se dugo nakupljala prašina koju je neka iskrica iskoristila za potpalu.

Isto tako, ako se u ljudskim odnosima nakupi međusobnog zamjeranja i ta hrpa „prašine“ raste u našem srcu, ona će se spontano zapaliti kada to najmanje očekujemo.

Ona je mojim roditeljima zabranila da dođu na pogreb oca moga muža. Znala sam da…

Ta se nakupljena povrijeđenost zna skriti ispod najčudnijih kostima. Jedna mi je snaha ispričala ovo: „Mojoj se svekrvi to ‘zapaljenje’ ogodilo na pogrebu moga svekra. Na koji je način izrazila svoju povrijeđenost? Ona je mojim roditeljima zabranila da dođu na pogreb oca moga muža. Znala sam da je muči ljubomora na moje roditelje, ali nisam mogla vjerovati da će tako reagirati u tako tužnom trenutku. Zbog toga sam i sama pomišljala na to da ne odem na taj sprovod, ali sam znala da bih time svome mužu nanijela veliku bol. Međutim, moji su roditelji ipak došli na ispraćaj moga svekra.“

Dopuštanje da se međusobna zamjeranja nagomilaju u našem srcu, može imati razorne posljedice…

Dopuštanje da se međusobna zamjeranja nagomilaju u našem srcu, može imati razorne posljedice. U najtežem slučaju, kada odjednom izbije vatra, ona može spaliti same temelje i onako osjetljivog odnosa dviju žena koje vole istoga čovjeka. Pravodobno rješavanje sukoba ključ je izbjegavanja katastrofe.

Slijede odgovori snaha i svekrva u kojima se iznose brojna i raznolika opterećenja koja naružuju njihove odnose. Zamolila sam snahe da dovrše ovu rečenicu: Kada bih mogla, svojoj bih svekrvi rekla da prestane…

Iz knjige „Svekrve i snahe” autorice Annie Chapman.

Više o knjizi možete saznati ovdje. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu po sniženoj cijeni od 90 kuna (redovna cijena iznosi 100 kuna) možete kupiti ovdje.

Posebna pogodnost! Besplatna poštarina za narudžbe iznad 200 kuna.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh