Duhovnost

O VAŽNOSTI SAKRAMENTA

Svećenikovo pismo nećakinji uoči njezine prve pričesti „Iduće subote će moja nećakinja primiti sakrament prve svete pričesti. Budući da se iznimno veseli, napisao sam joj ovo pismo…“

Svećenikovo pismo nećakinji uoči njezine prve pričesti

Foto: Shutterstock

 

Jeste li ikad uzimali darove dobivene na misi i pričesti zdravo za gotovo? Poznajete li nekoga tko jest? Što biste rekli mlađoj verziji sebe o tim darovima? Razmišljam o tim stvarima jer s dolaskom svibnja u većini župa počinje prva pričest. Iduće subote moja će nećakinja primiti sakrament prve svete pričesti.

Budući da se iznimno veseli, napisao sam joj ovo pismo:

Draga Brigid,

volio bih da mogu biti uz tebe i obitelj u subotu kad ćeš prvi put primiti sakrament pričesti. Jako sam sretan zbog tebe!

Kao tvoj ujak, želio bih biti uz tebe u svim posebnim trenucima a u subotu će biti iznimno poseban trenutak. Ja sam svećenik, kao i otac John iz tvoje župe. Poput njega, i ja služim misu, propovijedam i slušam ispovijedi. Krstio sam i tebe i tvoju sestru. Stoga ti ne pišem ovo pismo samo kao ujak već i kao svećenik.

Znam da jako dobro čitaš i siguran sam da ćeš moći shvatiti većinu onoga što ću ti napisati. Ali neke stvari će ti možda biti teže razumjeti. Zato se nadam da ćeš svake godine pročitati ovo pismo. Znaš da smo svi u obitelji naučeni voljeti. Dajemo sve od sebe kako bismo voljeli svoju obitelj i prijatelje, ljubili bližnjeg kao samog sebe a prije svega ljubili Boga. Također imamo dobre manire. Znamo da je važno biti pristojan, reći „molim“ i „oprosti“. I znamo da je posebno važno reći „hvala“.

Nadam se da ćeš naučiti zašto naš najveći „hvala“ treba biti upućen Bogu, osobito za dar mise i dar sakramenta svete pričesti na misi. Na misi nam naš nebeski Otac daje darove, najveći dokaz Njegove ljubavi prema nama.

Na misi vidimo da je Isusova ljubav jača od grijeha i smrti. Kad primimo svetu pričest, najbliži smo najvećoj ljubavi koja je ikada postojala – Isusovoj, Njegovu tijelu, krvi, duši i božanstvu.

Isus nas toliko voli da želi živjeti u našem tijelu, umu, srcu i duši. Ako pozorno slušamo, možemo čuti i osjetiti njegovu dobrotu i njegovu ljubav prema nama. Možemo čuti Isusovo obećanje da će ostati s nama i voditi nas u kuću našeg nebeskog Oca, gdje možemo živjeti zajedno zauvijek.

Draga, nadam se da ćeš zauvijek pamtiti taj poseban dan. Nadam se da ćeš biti toliko zahvalna za dar mise i svete pričesti da ćeš svaki dan voljeti Isusa na misi. Nadam se da ćeš biti sigurna da je najbolji dar koji možeš dati Bogu molitva cijelim srcem i umom i da ćeš svoju zahvalnost pokazati svojim poštovanjem i pažnjom na misi.

Nadam se da ćeš svake godine razmišljati o ovom pismu i da ćemo razgovarati o njemu. Imam još puno toga za reći, a siguran sam da ćeš i ti imati nešto za reći.

Izvor: beecatholic

Prevela Vedrana Prka

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh