Svjedočanstva

FRA PETAR LJUBIČIĆ

Svećenik po nadahnuću pomaže mladiću: ‘Idi u crkvu, netko te treba!’ Isplatilo se biti svećenik samo zbog spasenja i samo jedne duše

Svećenik po nadahnuću pomaže mladiću: 'Idi u crkvu, netko te treba!'

Foto: Pixabay

 

Španjolski svećenik Jose Antonio Gonzales piše, kako je po milosti Božjoj svećenik već 42 godine.
Jedne badnje večeri našao se u župnom uredu kako bi pripravio krsne listove. Imao je nadahnuće, poticaj i čuo je glas: „Idi u crkvu, netko te treba!“ Odmah sam poslušao glas i uputio se u Božju kuću.
Ulazeći na glavna crkvena vrata, poklonio sam se pred Svetootajstvom. Pošao sam prema svojoj ispovijedaonici.

„Velečasni, ja sam se htio ubiti… Kad sam vidio otvorena crkvena vrata, ušao sam unutra. Vidjevši kako jedan mladi svećenik dolazi, ponadao sam se da će me on strpljivo saslušati i pomoći mi”

Tada sam susreo mladića koji je upravo dolazio. Odmah mi se obraća riječima: „Velečasni, ja sam se htio ubiti… Kad sam vidio otvorena crkvena vrata, ušao sam unutra. Vidjevši kako jedan mladi svećenik dolazi, ponadao sam se da će me on strpljivo saslušati i pomoći mi. Evo me, tu sam. Molim vas, pomozite mi!“

Bog te žarko voli i želi da ti živiš. Ta misao da bi sebi oduzeo život i što si proživljavao jest kušnja, napast, trenutna životna kriza…

Dok sam razgovarao s mladićem, moje oči su bile pune suza radosnica. Mladiću sam rekao da ga je sam Bog snagom svoga Duha doveo u ovo mjesto ovoga trenutka. Bog te žarko voli i želi da ti živiš. Ta misao da bi sebi oduzeo život i što si proživljavao jest kušnja, napast, trenutna životna kriza… Isus se i za tebe rodio u Betlehemu… Trpio je i umro na križu za sve nas. On je slavno uskrsnuo. Povjeruj mu i predaj svoj život.

Isplatilo se biti svećenik samo zbog spasenja i samo jedne duše

Nakon životne temeljite, iskrene i ponizne ispovijedi mladić je otišao kući utješen i radostan.
Ja sam Bogu zahvaljivao što sam poslušao glas i što je njegovo milosrđe i ljubav neizmjerna. Isplatilo se biti svećenik samo zbog spasenja i samo jedne duše.

fra Petar Ljubičić, Book.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh