Duhovnost

SVEĆENIK ODGOVARA

Što Crkva kaže o nauku Ane Bučević? „Na Internetu sam pronašla predavanja i meditacije Ane Bučević. Međutim, jedna moja prijateljica kaže da njena predavanja nisu u skladu s našom vjerom. Što Crkva misli o njoj?“

Što Crkva kaže o nauku Ane Bučević

Foto: Shutterstock

 

Hvaljen Isus!

Molila bih Vas za mišljenje. Na Internetu sam pronašla predavanja i meditacije Ane Bučević. Međutim, jedna moja prijateljica kaže da njena predavanja nisu u skladu s našom vjerom. Što Crkva misli o njoj?

Zahvaljujem na odgovoru.

Odgovor:

Uvijeke!

Poštovana, jednostavno rečeno – radi se o New Age-u. Dotična gospođa tvrdi da joj je knjiga Razgovori s Bogom promijenila život, s njom je oduševljena i preporučuje ju. Već sam pisao o tome zašto mi katolici ne možemo dijeliti njezino oduševljenje, a možete pročitati ovdje.

Preporučujem još neke odgovore koji se tiču New Agea, osobito knjige Tajna, koja također spada u literaturu gospođe Bučević; odgovore možete pronaći ovdje i ovdje.

Iako gospođa Bučević spominje određene vjerske pojmove koji su prisutni u našoj vjeri (kao što su meditacija, anđeli…) ona im pristupa na način koji nema nikakve veze s kršćanskom objavom. Preporuka – zaobilaziti.

Btb,
don Damir

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh