Duhovnost

SVEĆENIK ODGOVARA // Hoćemo li moći jedni druge prepoznati u nebu?

Na vratima raja

Foto: Pixabay

U nebu ćemo vidjeti Boga onakvog kakav On jest i Bog će biti sve u svemu, a tom nam govori da ćemo se svi poznavati u Bogu…

Don Damire,

Prošle godine, na jednom od vjeronaučnih susreta, rekli ste da ćemo u nebu svi ljubiti jedni druge i biti jednaki. Zanima me hoćemo li moći prepoznavati duše jedni drugih? Znam da neće postojati odnosi kakve imamo ovdje, ali hoću li moći prepoznati duše svojih bližnjih (majke, brata, supružnika)?

Možda se pitanje čini opterećno ‘ovozemaljskim’, ali budući da smo povezani s bližnjima ovdje na zemlji, zanima me kako će to jednog dana biti u Kraljevstvu Božjem.

Odgovor:

Poštovana,

Kad je riječ je nebu – otajstvo je to veliko. Ali, Isusove riječi nam govore da je Otac pripravio stan za nas, što mi pred oči dovodi jednu sliku obitelji s pripadnom gozbom, slavljem, radošću. Nije li najveća radost u susretu?

U nebu ćemo vidjeti Boga onakvog kakav On jest i Bog će biti sve u svemu, a tom nam govori da ćemo se svi poznavati u Bogu. Osim toga, mi katolici vjerujemo i u uskrsnuće tijela, a ne samo neko ‘nedefinirano’ utapanje. Jedni ćemo druge gledati novim očima i ne samo da ćemo se poznavati, nego ćemo se i bolje poznavati u potpunosti. Jedva čekam. 🙂

BTB,
Don Damir

Izvor: Studentski pastoral: SPAS

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh