Vijesti

DRUGO UBOJSTVO U MANJE OD TJEDAN DANA

Svećenik u Meksiku ubijen tijekom ispovijedi U posljednjih šest godina u Meksiku ubijena su 23, a od početka ove godine čak četiri svećenika…

Foto: Seminario Diocesano de Guadalajara /Facebook


 

33-godišnji svećenik o. Juan Miguel Contreras García ubijen je po završetku misnog slavlja, za vrijeme ispovijedi, u župi sv. Pija u Tlajomulcu u državi Jalisco. Lokalni mediji izvijestili su da je svećenik još bio živ kad je stigla hitna pomoć, ali nažalost nije ga bilo moguće spasiti. Neki župljani također su otkrili da je svećenik mijenjao drugog svećenika koji je primao prijetnje smrću.

Meksička biskupska konferencija izrazila je, u priopćenju objavljenom povodom ubojstva, zaprepaštenost i tugu. „Upućujemo hitni apel za izgrađivanje kulture mira i pomirenja. Ti događaji, koji su za svaku osudu, pozivaju nas na mnogo dublje i iskreno obraćenje.“

Taj napad dogodio se manje od tjedan dana nakon što je o. Rubén Alcántara Díaz izboden dok se pripremao za večernju misu. U posljednjih šest godina u Meksiku su ubijena 23 svećenika.

Biskupi traže od mjerodavnih vlasti da rasvijetle to ubojstvo i počinitelje privedu pravdi.

Dok su motivi iza niza ubojstava svećenika nepoznati, Meksiko trenutno prolazi kroz val nasilja povezan s drogom. Na nekoliko turističkih odredišta izvršena su jeziva ubojstva tijekom posljednjih nekoliko tjedana.

Izvor: Aleteia

Prevela Vedrana Prka

Komentirajte
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Najčitanije

Na vrh