Svjedočanstva

NERASPADNUTO TIJELO SLUGE BOŽJEG FRA ANTE ANTIĆA

„Sve se raspadalo od blata i vlage, ali fra Ante je bio kao da spava“ Prije 50 godina tijelo sluge Božjega fra Ante Antića s Mirogoja je preneseno u kriptu Majke Božje Lurdske. Mnogi su svjedočili kako je tijelo nakon pet godina bilo neraspadnuto

Foto: Facebook  Sluga Božji fra Ante Antić


 

Pet godina nakon što je tijelo fra Ante Antića ležalo na Mirogoju, na radost Antićevih poštovatelja, posmrtni ostaci sluge Božjega svečano su preneseni s Mirogoja u kriptu Majke Božje Lurdske 15. prosinca 1970. godine. O tome događaju iznesena su mnoga usmena i pismena svjedočanstva. Mi vam prenosimo tri kratka svjedočanstva objavljena na Facebook stranici Sluga Božji fra Ante Antić:

„Htio bih posvjedočiti da sam bio nazočan kod prijenosa tijela fra Ante Antića sa Mirogoja u kriptu Majke Božje Lurdske. Nisu nas tada baš puštali blizu, ali sam iz daljine vidio da je tijelo bilo netaknuto. To bih želio posvjedočiti“. Posvjedočio pater Mirjam Šuvak.

„Tog sam dana bio na Mirogoju, bila je velika sreća naći se tamo. Lijes u kome je ležao naš fra Ante raspadao se od vlage i blata koje se nakupilo kroz pet godina. Svi smo zanijemili kad su otvorili poklopac na lijesu jer sve se osim fra Antinog tijela raspadalo, a on je bio posve sačuvan, kao da spava. Prebacili su ga u novi lijes, a potom u crkvi okupali i sahranili u kripti.“ Anonimno svjedočanstvo jednog gospodina.

„Moja pokojna baka dobro se sjeća da je naš dobri otac Ante Antić bio potpuno neraspasnut kad su njegovo tijelo ekshumirali s groblja na Mirogoju i zatim prenijeli u našu crkvu Majke Božje Lurdske u Zagrebu!“ Posvjedočio/la N.K.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh