Duhovnost

SVAKODNEVNI ANĐELI

10 načina ulaska „u Duh“ Poduzimam sve da bih živjela po srcu i strujanju Isusove Rijeke Života koja ondje izvire (vidi Izr 4,23)

Foto: Alejandro Camacho B; Shutterstock

Možemo biti mirni i s povjerenjem susretati anđele dok spavamo jer nam Pismo pokazuje da su snovi mostovi u nadnaravno.

Što kada smo budni? Očito je da i danju želimo primati nebeska otkrivenja. Postoje li neki drugi načini kako možemo spremnije primati poruke iz nadnaravnoga područja?

Svakako!

Znanost je dokazala da postoje praktični i isprobani načini kako možemo usporiti svoje moždane valove…

Baš poput odraza na mobitelu ili zaslonu računala različiti kutovi gledanja i količine svjetlosti osvjetljavaju viziju. Kada je prostorija snažno osvijetljena, moramo pojačati svjetlinu da na zaslonu ne bismo vidjeli samo odraze.

Na sličan način možemo pojačati svjetlinu vizionarskoga zaslona u našim srcima. To ćemo učiniti ulaskom u stanje moždanih alfa valova. Znanost je dokazala da postoje praktični i isprobani načini kako možemo usporiti svoje moždane valove. Utemeljitelj službe Impact, dr. James Richards, govori o nekoliko njih u svojoj knjizi Širenje svojih nevidljivih granica:

Podizanje očiju da bismo pogledali u nebo, njihanje, pjevanje pjesama s ponavljajućim ritmičkim uzorkom, klanjanje, plesanje i gotovo svi drugi oblici tjelesnoga izražavanja slavljenja i štovanja – usporavaju moždane valove

„Zanimljivo je kako mnogi fizički načini štovanja usporavaju moždane valove. Glazba uvelike utječe na naše moždane valove. Pjevanje koje je opisano u mnogim psalmima, i u hebrejskome se jeziku koristi da bi se opisalo štovanje, usporava moždane valove. Podizanje očiju da bismo pogledali u nebo, njihanje, pjevanje pjesama s ponavljajućim ritmičkim uzorkom, klanjanje, plesanje i gotovo svi drugi oblici tjelesnoga izražavanja slavljenja i štovanja usporavaju moždane valove.

Mislimo da tako ugađamo Bogu koji se nalazi negdje daleko u nebu te nas On iznenada milostivo nagrađuje svojom prisutnošću. Ali istina je suprotna. Bog, koji živi u nama i uvijek nam se objavljuje, konačno postaje opipljiv kroz pomak u našoj svijesti. Mi tada doživljavamo ono što je On oduvijek otkrivao!“[1]

Na sličan nas način i post usklađuje s frekvencijom Božjega glasa

Na sličan nas način i post usklađuje s frekvencijom Božjega glasa. On ne govori jasnije kada postimo, mi smo se jednostavno bolje postavili i bolje ga čujemo. Tako je i s ovim različitim načinima štovanja i meditiranja – oni ne mijenjaju Boga, nego nas!

Instinktivno činimo sve ove stvari da bismo umirili malo dijete…

Instinktivno činimo sve ove stvari da bismo umirili malo dijete. Nježno ga njišemo, ljuljamo se naprijed-nazad i pjevamo mu pjesme. Znamo da je to učinkovit način umirivanja djeteta, a sada prepoznajemo da i nas učinkovito utišavaju te se tako premještamo u svoje srce i duh.

Primjer nalazimo u biblijskome proroku Elizeju. Kada je želio primiti otkrivenje od Boga, i on se koristio glazbom: „’No dovedite mi sada svirača.’ I dok je svirač svirao, dođe na njega ruka GOSPODINOVA“ te je primio proročku riječ koju je kasnije objavio (vidi 2 Kr 3,15).

Zatvaranje naših očiju još je jedan očit i jednostavan način prenošenja naše svijesti iz vanjskoga u unutarnje

Zatvaranje naših očiju još je jedan očit i jednostavan način prenošenja naše svijesti iz vanjskoga u unutarnje. To nas također spušta u alfa stanje duhovne osjetljivosti te nas vanjski svijet manje ometa i usredotočeniji smo na Kraljevstvo u nama.

U Jš 1,8 Bog je novom izraelskom vođi rekao da će biti uspješan. Tajna? Biblijska meditacija. Meditacija nas premješta na alfa/duhovnu razinu, daje nam veću osjetljivost i svijest o svetoj nadnaravnosti. Tiha, meditativna glazba i vizionarska molitva odlični su alati koji nam to omogućuju. Moj otac i ja predstavljamo izvanredan dar meditacije u našoj knjizi o emocijama Kraljevstva[2] te vas ohrabrujem da preuzmete materijale New Creation Celebration s internetske stranice njegove službe.[3]

Poduzimam sve da bih živjela po srcu i strujanju Isusove Rijeke Života koja ondje izvire (vidi Izr 4,23)

Još jedan veoma učinkovit način za stišavanje samoga sebe tehnike su emocionalne slobode (Emotional Freedom Techniques – EFT). EFT ili „tapkanje“, kako se često naziva, dokazana je tehnika za usporavanje naših moždanih valova, što nas smiruje i odmara. Ona nas brzo i lako pomiče iz beta u alfa stanje te nas tako premješta iz glave u srce.

Budući da sam ja učiteljica sklonija lijevoj strani mozga, prirodno živim u glavi te se stoga moram svjesno potruditi da usporim i premjestim se u srce. Stotine su studija pokazale da tapkanje posjeduje gotovo čudesna svojstva, a ja sam sa suradnicima razvila metodu osnovanu na biblijskoj perspektivi.[4], [5] JA tapkanje koristim kao alat koji me premješta u područje srca. Isus živi u mome srcu i ja poduzimam sve da bih živjela po srcu i strujanju njegove Rijeke Života koja ondje izvire (vidi Izr 4,23).

Molitva u jezicima također nas premješta u alfa stanje te čini da postanemo osjetljiviji za duhovno područje i našu povezanost s njome

Molitva u jezicima također nas premješta u alfa stanje te čini da postanemo osjetljiviji za duhovno područje i našu povezanost s njome. Nadnaravni vođe poput Sid Rotha i Mahesha Chavde kažu da je njihova odluka da sat vremena u danu mole u Duhu oslobodila izuzetnu silu i pomazanje u njihovim službama.

Uistinu, uvidjela sam da je pjevanje u Duhu jedan od najbržih načina da primimo Božji mir i osjetimo njegovu prisutnost. Kada pjevamo i molimo u jezicima, naš duh moli (vidi 1 Kor 6,17). Tako se povezujemo s Duhom Svetim i dopuštamo mu da moli s nama i kroz nas (vidi Rim 8,26-27).

[1] Jim Richards: Moving Your Invisible Boundaries, (Travelers Rest: True Potential, 2013), str. 16.

[2] Mark Virkler and Charity Virkler Kayembe: Unleashing Healing Power Through Spirit-Born Emotions, (Shippensburg: Destiny Image, 2017).

[3] CWGMinistries.org/SpiritualTransformations

[4] Charity Virkler Kayembe and Sherrie Rice Smith: EFT for Christians: Tapping into God’s Peace and Joy (Travelers Rest, SC: True Potential Publishing, 2016).

[5] Biblijski utemeljeni edukativni materijali koje poučavam u suradnji s dr. Jimom Richardsom, dostupni su na www.GloryWaves.org/products (Huntsville, AL: Impact Ministries, 2016).

Svakodnevni anđeli

 

 

Ulomak iz knjige „Svakodnevni anđeli“ autorâ Charity Virkler Kayembe i Joea Brocka. 

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh