Duhovnost

KOŠULJA OD VATRE

Sveta Mala Terezija: „O Isuse, Ljubavi moja… napokon sam našla svoje zvanje!“ Terezija može pomoći i tebi da pronađeš svoj poziv 🌹

Foto: Srž Terezijine duhovnosti nije toliko raditi u skrovitosti za Krista kao što jest zamjećivati nezamijećene kapljice krvi unutar Kristova tijela, a to je, primjećivati i u potpunosti cijeniti jedinstvenu i dragocjenu kvalitetu priča drugih ljudi, kvalitetu njihovih suza, boli i radosti.

 

„Kad su mi kod razmatranja moje želje zadavale pravo mučeništvo, otvorih poslanice svetog Pavla da potražim kakav odgovor.

Promatrajući mistično tijelo Crkve, nisam prepoznala sebe ni u jednom od udova koje opisuje sveti Pavao, ili bolje, htjela sam prepoznati sebe u svima…

Padoše mi u oči 12. i 13. glava Prve poslanice Korinćanima…Ondje pročitah, u 12. glavi, da ne mogu svi biti apostoli, proroci, učitelji itd., da je Crkva sastavljena od različitih udova i da oko ne može u isti čas biti ruka… (usp. 1 Kor 12,12-30)… Promatrajući mistično tijelo Crkve, nisam prepoznala sebe ni u jednom od udova koje opisuje sveti Pavao, ili bolje, htjela sam prepoznati sebe u svima… Ljubav mi je dala ključ moga zvanja.

Ako Crkva ima tijelo sastavljeno od različitih udova, onda joj nedostaje najpotrebniji i najplemenitiji od svih udova… 💗

Shvatila sam, ako Crkva ima tijelo sastavljeno od različitih udova, da joj onda nedostaje najpotrebniji i najplemenitiji od svih udova: shvatila sam da Crkva ima Srce i da to Srce gori od ljubavi. Shvatila sam da jedino ljubav oživljuje udove Crkve, i kad bi se ljubav ugasila, ne bi više apostoli navješćivali Evanđelja, mučenici ne bi više htjeli prolijevati svoju krv… Shvatila sam da ljubav obuhvaća sva zvanja, da je ljubav sve, da ona obuhvaća sva vremena i sva mjesta… jednom riječju, da je ona vječna! … Tada sam u zanosu svoje mahnite radosti uzviknula: ‘O Isuse, Ljubavi moja… napokon sam našla svoje zvanje: moje zvanje je ljubav!”

 

 

Iz knjige „Košulja od vatre. Godina dana u društvu svete Male Terezije“ autorice Heather King. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh