Aktualnosti

SVETU MISU PRIKAZAO ZA POGINULOG MLADIĆA I NJEGOVU OBITELJ

SUZE NA REĐENJU MONS. JOZIĆA Sjetio se mladića koji je skrivio nesreću u kojoj je stradao Obitelj Tihe Lončara bila je gost mons. Jozića na biskupskom ređenju. Svetu misu prikazao je za njih i njihova sina, stradalog u prometnoj nesreći u travnju prošle godine.

Foto: Screenshot

Biskupsko ređenje mons. Ante Jozića dva puta je odgađano. Prvi put zbog teške prometne nesreće, a drugi zbog pandemije koronavirusom. Jučer je, u novoj župnoj crkvi Svete obitelji Gospina prasvetišta u Solinu, napokon zaređen.

Svečanost je predvodio vatikanski državni tajnik kardinal Pietro Parolin, a okupilo se je nekoliko stotina uzvanika. Među njima bila je i obitelj pok. Tihe Lončara, mladića koji je skrivio prometnu nesreću u kojoj je stradao i mons. Jozić i koji je, nažalost, preminuo od posljedica nesreća, u svojoj 24-oj godini života, prenosi Bitno.net.

Posebno dirljiv bio je trenutak predanja svete mise za mladića i njegovu obitelj. Mons. Jozić nije mogao suspregnuti suze.

Ne mogu, a da ne spomenem na kraju da je ovdje među nama obitelj pok. Tihe Lončara, mladića kojega sam slučajno susreo 7. travnja prošle godine, ali ga nažalost nisam imao prilike bolje upoznati. Za njega sada, ali i za vas, dragi roditelji, prikazujem ovu svetu misu i uključujem vas u svoje svakodnevne molitve.

Podsjetimo, 24-godišnjak je 7. travnja 2019., zbog neprilagođene brzine BMW-om prešao u suprotni trak i frontalno se zabio u svećenikov Citroen. Unatoč naporu liječnika, mladić je preminuo iste večeri. Mons. Jozić zadobio je pak po život opasne ozljede.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh