Vijesti

SUSRET UOČI FINALA TALIJANSKOGA KUPA // Papa nogometašima Juventusa i Lazija: „Profesionalni nogomet ima snažan utjeca na ljude, posebno na mlade”

Papa nogometašima Juventusa i Lazija: „Profesionalni nogomet ima snažan utjeca na ljude, posebno na mlade”

Neka športske „zvijezde“ budu uzori odanosti, poštenja, sklada i ljudskosti, naročito mladima – istaknuo je Sveti Otac nogometašima Juventusa i Lazija

Sveti Otac jučer je primio nogometaše Juventusa i Lazija, koji su ga posjetili uoči današnjeg finala talijanskoga kupa.

„Zvijezde” lako postaju uzori

Papa se kratko obratio igračima, istaknuvši pritom važnost športa u naše doba. Nogometaši imaju veliku odgovornost jer profesionalni nogomet ima snažni utjecaj na ljude, posebno na mlade. „Zvijezde“ lako postaju uzori te je iz tog razloga svaka utakmica ispit ravnoteže, samokontrole i poštivanja pravila. Tko svojim ponašanjem očituje sve te osobine, postaje primjer svojim obožavateljima. Želim da svatko od vas bude svjedok odanosti, poštenja, sklada i čovječnosti – istaknuo je papa Franjo.

Papa je nogometašima poželio dobru utakmicu

Ponekad se, nažalost, za vrijeme utakmice znaju dogoditi nasilni incidenti koji ometu utakmicu i zdravo zabavljanje ljudi – upozorio je Papa. Nadam se da ćete, onoliko koliko je u vašoj moći, uvijek nastojati pomoći da športska aktivnost ostane to što jest i da ćete, zahvaljujući osobnom zalaganju sviju, povezati športaše i čitavo društvo – kazao je Sveti Otac te im je na kraju zahvalio na njihovu posjetu, poželjevši im dobru utakmicu.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh