Vijesti

SUSRET U OSIJEKU // Peruanski biskup posjetio nadbiskupa Hranića

Peruanski biskup posjetio nadbiskupa Hranjića

Mons. Đuro Hranić, nadbiskup Đakovačko-osječke nadbiskupije, 9. svibnja susreo se s mons. Gerardom Žerdinom, biskupom koadjutorom Apostolskog vikarijata San Ramon u Peruu. Susret je upriličen u Vikarijatu Osijek

Mons. Gerard Žerdin posjetio je nadbiskupa Hranića u Osijeku u prostoru nadbiskupijskog Vikarijata. Peruanski biskup, mons. Žerdin član je Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sa središtem u Zagrebu.

Razlog posjeta – želja za odlaskom u misije vlč. Bilića

Razlog posjeta mons. Žerdina jest želja za odlaskom u misije koju je izrazio vlč. Vedran Bilić, svećenik Đakovačko-osječke nadbiskupije. Vlč. Bilić trenutno obavlja službu župnoga vikara u Župi Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Ivankovu (nedaleko od Vinkovaca), a svoju je želju izrekao tadašnjem nadbiskupu Srakiću prije svoga ređenja, ali je ipak prihvatio prijedlog nadbiskupa Hranića i nakon ređenja ostao u Đakovačko-Osječkoj nadbiskupiji zbog nedostatka svećenika.

U rujnu ove godine vlč. Bilić otići će na godinu dana u Peru i ako se uspješno prilagodi zahtjevima podneblja i tamošnjoj kulturi, djelovat će kao svećenik fidei donum u Peruu, odnosno bit će svećenik Đakovačko osječke nadbiskupije koji djeluje kao misionar u Peruu.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh