Vijesti

SUSRET U ĐAKOVU // Anglikanski biskup dr. Ray Sutton posjetio mons. Đuru Hranića

Anglikanski biskup dr. Ray Sutton posjetio mons. Đuru Hranića

Anglikanski biskup iz Amerike, dr. Ray Sutton, posjetio je nadbiskupa Hranića 9. svibnja. Susret je upriličen u prostoru Nadbiskupijskog ordinarijata u Đakovu

Dr. Ray Sutton, anglikanski biskup, u službenom je posjetu Protestantskoj reformiranoj kršćanskoj crkvi u Republici Hrvatskoj. Tijekom toga posjeta susreo se u Đakovu s mons. Đurom Hranićem, nadbiskupom Đakovačko-osječkim.

Uz dr. Suttona, posjetu su nazočili i biskup Protestantske reformirane kršćanske crkve u Republici Hrvatskoj, dr. Jasmin Milić te dr. sc. Antun Japundžić, voditelj i koordinator Ureda za promicanje ekumenizma u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji.

Razgovor o ekumenskom djelovanju

Biskup Sutton, kao ovjerenik Anglikanske crkve Sjeverne Amerike za ekumenske odnose, tijekom razgovora upoznao je nadbiskupa Hranića sa svojim ekumenskim djelovanjem i onim što njihova crkva nastoji činiti u Americi.

Mons. Hranić u razgovoru se dotaknuo postojeće situacije i ekumenskih nastojanja, s naglaskom na područje Đakovačko-osječke nadbiskupije. U svom su se razgovoru biskupi dotaknuli problema i poteškoća koji se javljaju u ekumenskom dijalogu, te su izrazili želju za suradnjom. Nakon razgovora uslijedilo je razgledavanje đakovačke katedrale Sv. Petra.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh