Vijesti

SUSRET S PAPOM FRANJOM // Djevojka koja je planirala život završiti eutanazijom, nakon susreta s papom Franjom opet želi živjeti Consuela Cordoba, djevojka je s vrlo teškom životnom pričom. Njen bivši dečko 2000. godine polio joj je lice kiselinom. Otada je imala 87 operacija…

Djevojka koja je planirala život završiti eutanazijom, nakon susreta s papom Franjom opet želi živjeti

Consuela Cordoba, djevojka je s vrlo teškom životnom pričom. Njen bivši dečko 2000. godine polio joj je lice kiselinom. Otada je imala 87 operacija i u nosnicama je  imala cijevi za disanje. Nakon što joj je nedavno dijagnosticirana infekcija mozga, dogovorila je sa svojim liječnikom da će se 29. rujna izvršiti eutanazija.

Consuela je rekla, kako prenosi Catholic Herald, da je razmišljala i o samoubojstvu, jer nije uspijevala pronaći smisao svoga života nakon svega što je proživjela. Ipak, prije nego li se počini eutanazija, Consuela je željela pitati papu Franju za savjet.

Sa Svetim se Ocem susrela tijekom njegova posjeta Kolumbiji, gdje je boravio od 6. do 11. rujna, koji joj je tada rekao da je „vrlo hrabra i vrlo lijepa“. Dodao je da on to „ne bi učinio“.  Consuela je rekla da su Papine riječi promijenile njen život i da je ipak odlučila da želi živjeti.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh