Vijesti

SUSRET S ČLANOVIMA UDRUGE „SERRA INTERNATIONAL” // Papa: Prihvaćajmo izazove koje Duh stavlja pred nas!

Idite naprijed s hrabrošću, kreativnošću i smjelošću – potaknuo je danas papa Franjo članove laičke udruge Serra International, koji su se ovih dana okupili u Rimu radi svoje 75. međunarodne konferencije

To je udruga koja prihvaća odgovornost promicanja svećeničkih i redovničkih zvanja, a riječ Serran iznad označava posebnog prijatelja kojeg je Gospodin stavio u živote sjemeništaraca i svećenika.

Prijatelji nam pomažu da se podignemo nakon pada

Govoreći o prijateljstvu, Sveti je Otac rekao da su prijatelji uz nas na našem putu, pozorno nas slušajući; milosrdni su kada se suoče s našim pogrješkama; oni nas ne osuđuju. U stanju su hodati zajedno s nama, pomažući nam osjetiti radost spoznaje kako nismo sami. Ne ugađaju nam uvijek, ali upravo zato što nas vole, kažu nam u iskrenosti kada se ne slažu s nama. Prijatelji su tu kako bi nas podigli kada se spotaknemo i padnemo. Papa je komentirao da je to prijateljstvo koje oni nastoje ponuditi svećenicima. Klub Serra tako pomaže njegovati predivno zvanje bivanja laikom koji je prijatelj svećenicima.

„Zvanje je poziv da izađemo iz samih sebe, da se radujemo u svom odnosu s Gospodinom i da hodamo putovima koje on otvara pred nama”

Sveti se Otac ujedno osvrnuo na drugi izraz koji se koristi kako bi se opisali članovi te organizacije: Siempre adelante!, odnosno Uvijek naprijed! Kao i vi vjerujem da je to sinonim za kršćansko zvanje – kazao je papa Franjo te nastavio: Zvanje je poziv da izađemo iz samih sebe, da se radujemo u svom odnosu s Gospodinom i da hodamo putovima koje on otvara pred nama.

Trebamo biti spremni iskušati nove stvari

No Papa je također naglasio da kao kršćani ne možemo napredovati ako ne riskiramo i ako nismo u stanju odvažiti se, potičući da ne dopustimo strahu da uguši kreativnost, da ne budemo sumnjičavi prema novim stvarima, nego da prihvatimo izazove koje Duh stavlja pred nas, pa čak i ako to znači promijeniti svoje planove i krenuti drugim smjerom. Na kraju je pozvao nazočne da hode naprijed s hrabrošću, kreativnošću i smjelošću te da se ne boje obnoviti svoje strukture, nego da budu spremni iskušati nove stvari.

Izvor:  (Vatikanski radio)

Priredila: Gabriela Jurković (Book.hr)

Najčitanije

Na vrh