Duhovnost

BOG TRAŽI ČOVJEKA

Susret s Bogom u tišini i šutnji Bog nas dotiče i komunicira s nama na mnoge načine. Samo imajmo oči i uši otvorene

Ruke na dlanu drže križ, prema nebu

Foto: Deemerwha studio, Shutterstock

 

Sestra Bogna: Sigurna sam da čuju Boga, samo što ne znaju dekodirati njegovu poruku. Bog nam govori cijelo vrijeme, ali, već smo o tome govorili, mi ne znamo njegov jezik.

(…) Ponekad smo uporni u svojem scenariju, u kojem smo si jasno zacrtali da bi nam Bog trebao progovoriti i obično onda ne opazimo kada uistinu dođe. Poput onog prosjaka koji je molio: „Bože, daj mi znak. Učini da mi tko pokloni tri bombona. Tri bombona!“ Kad je prošao pokraj njega, Bog mu je u šešir stavio 100 kuna. Ali siromah se dalje svađao: „Bože, zašto nisi uslišio moju molitvu?“ „Prestani! Idi i kupi si tri kilograma bombona za tu lovu!“ Bog mu odgovara na molitvu – primijeti to!

Tko kaže da je susret s Bogom u tišini i šutnji lišen njegove dobrote? Otkad je susret samo glasovni?

U Dnevniku svete Faustine čitamo da je Faustina čula Isusov glas, pa možemo pomisliti: „Kakva šteta što i meni nije progovorio…“ Ali tko kaže da je to jedini način njegove komunikacije? Isus je svoju ljubav najjasnije objavio na križu. A tada nije previše govorio. Tko kaže da je susret s Bogom u tišini i šutnji lišen njegove dobrote? Otkad je susret samo glasovni? Molitva je susret u svojoj potpunoj višedimenzionalnosti. To nije telefonski razgovor. Bog nas dotiče i komunicira s nama na mnoge načine. Samo imajmo oči i uši otvorene.

 

Za Book.hr priredila I. A., odabrala A. P.

 

 

 

 

 

 

 

Nastavak pročitajte u knjizi Bog traži čovjeka autorice časne sestre Bogne Młynarz. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Više o knjizi možete saznati ovdje a kupiti ju ovdje.

 

 

 

 

 

 

 

Ako se želite osjećati kao dio obitelji Kristofora (onih koji donose Krista), možete skenirati kod za mjesečnu ili za godišnju uplatu ‘timarine‘.

Unaprijed zahvaljujemo i želimo iskrenu dobrodošlicu svim novim članovima obitelji (tima) Kristofori.

 Želim donirati mjesečnu ‘timarinu’:

Želim donirati godišnju ‘timarinu’

Podržite naš rad

Ako Vam se svidio ovaj članak, podržite nas donacijom! Jednostavno je – samo skenirate kod.

 

Želim donirati 1 EURO:

Želim donirati 5 EURA:

 

Želim donirati 10 EURA :

 

 

Na taj način omogućujete nam da nastavimo s radom.

 

Hvala!

 

❤️

 

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh