Svjedočanstva

SVJEDOČANSTVO GIUSEPPEA VITIELLA

Susret Padra Pija i mornara koji je tražio buduću ženu Giuseppe Vitiello svjedoči: „Bio sam mornar na tankeru i svakog bi jutra na palubi molio i ispitivao svoju savjest. No, bio sam nesretan jer nikako nisam mogao pronaći djevojku s kojom bi se vjenčao...“

Susret Padra Pija i mornara koji je tražio buduću ženu

Foto: Aleteia; Shutterstock


 

Giuseppe Vitiello s talijanskog otoka Ponza, 1999. godine je posvjedočio: „Bio sam mornar na tankeru i svakog bi jutra na palubi molio i ispitivao svoju savjest. No, bio sam nesretan jer nikako nisam mogao pronaći djevojku s kojom bi se vjenčao.

Jedne sam se noći probudio jer sam osjetio nečiju prisutnost u svojoj kabini. U velikom svjetlu, koje mi je bilo pred očima, ugledao sam čovjeka s bradom koji mi je rekao: „Dođi k meni!“ Pomislio sam da je to sveti Silverije, zaštitnik Ponze. Prekinuo sam putovanje i iskrcao sam se u Cagliariju gdje sam prvi puta čuo za Padra Pija.

Padre Pio mi je rekao: ‘Vjenčajte se. Imate moj blagoslov!’

Otišao sam posjetiti rođakinju Mercogliano koja se je udavala. Dan nakon njezina vjenčanja, uputio sam se u San Giovanni Rotondo i po dolasku se pribilježio za ispovijed kod Padra Pija. Nakon osam dana čekanja, imao sam priliku razgovarati s njim, a u ispovjedaonici mi je rekao: ‘Ti ne odlaziš na misu. Kad se iskrcaš s broda ideš u posjet rodbini, ali ne i na misu.’

Posjetio sam Padra Pija još dva puta. Treći put konačno sam skupio hrabrosti upitati ga o misterioznoj osobi koja mi se je pojavila u brodskoj kabini.

‘Da, to sam bio ja.  Pozvao sam to da pronađeš dobro u svom životu’ – odgovorio mi je.

U međuvremenu sam baš u San Giovanni Rotondu upoznao jednu djevojku. Padre Pio mi je rekao: ‘Vjenčajte se. Imate moj blagoslov!’ To se je i dogodilo.“

Padre Marcellino lasenzaNiro: „Il Padre San Pio da Pietralcina – La missione di salvare le anime – Testimonianze“

Izvor: Padrepio.hr

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

  •  
  •  
  •  
  •  
Komentiraj
U komentarima je zabranjeno vrijeđanje na bilo kojoj osnovi. Komentari koji sadrže uvredljive poruke ili neprimjerene izraze bit će uklonjeni.

Reci što misliš

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Na vrh