Svjedočanstva

POTRAGA ZA ISTINOM

Susret muslimanke s Isusom, Marijom i sv. Petrom Donosimo ulomak iz knjige 'Potraga za Istinom', koja govori o dramatičnom obraćenju Nikki Kingsley sa islama na katoličanstvo

Susret muslimanke s Isusom, Marijom i sv. Petrom

Foto: Shutterstock

 

„… Vizija je tu završila i odjednom sam se osjećala iscrpljeno i nesposobna i procesuirati ono što se dogodilo te sam utonula u dubok san. Sljedeće sam se jutro probudila zbunjena zbog iskustva na svadbenoj gozbi prethodne noći. Jesam li stvarno bila tamo? Jesam li sve umislila? Sjećanje je bilo jasno; osjećala sam da sam bila tjelesno prisutna i da sam to osobno doživjela. Detaljno sam se prisjetila snažnih emocija i znala sam da to nije bila moja mašta.

Nisam razumjela značenje ove vizije pa sam se vratila čitanju svoje knjige o povlačenju i molitvi u kapelici. Isus mi je toga dana pokazao da nijedan odnos neće procvjetati i dati život ako ne ide kroz Njega. Kad bih započela vezu bez Njega, ona ne bi urodila dobrim plodom nego bi uvenula i umrla. Odnos s Njim podrazumijeva imati Njega u središtu svakog drugog odnosa – i tada će život poteći iz Njega u svaki odnos. On je Život!

Prišla sam ocu Jonathanu na našem dnevnom sastanku i ispričala mu što se dogodilo noć prije. Tiho je slušao i predložio mi da taj dan ostanem s tim stihom umjesto da idem na sljedeću lekciju. Predložio mi je da se vratim i ispitam goste na gozbi. Rekla sam mu da ću pokušati, ali nisam znala kako bih mogla vratiti viziju. Bila sam samo promatrač.

Poslijepodne sam otišla u kapelu i upravo sam završavala molitvu krunice kada sam ponovno bila prenesena na svadbenu gozbu. Sve se dogodilo bez ikakvog mog truda, isto kao i prethodne večeri. Mogla sam čuti pjevanje, vidjeti ples i vidjeti sebe kako stojim na vratima, osjećajući sve iste osjećaje srama i nedostojnosti. Nastavilo se točno tamo gdje je bilo stalo!“

Gledam Mariju Magdalenu i pitam je: „Kako si tako ispunjena radošću? Zar ne nosiš teret iz prošlosti?”

17. studenoga

– U kapeli –

„Stojim na vratima u sjeni i gledam slavlje. Svi su radosni. Odjednom kraj mene stoji Marija, a s njom Marija Magdalena.

Ona kaže: ‘Tu si! Požuri, idemo te odjenuti.’

Kako me ova majka može prihvatiti s takvom ljubavlju? Kao da ne vidi moju nedostojnost, tamu, ružnoću, jednostavnost u usporedbi sa svojim Sinom!

„Kako me možeš prihvatiti?” pitam je.

„Zato što te je moj Sin prvi prihvatio. On te voli.”

Gledam Mariju Magdalenu i pitam je: „Kako si tako ispunjena radošću? Zar ne nosiš teret iz prošlosti?”

Oboje razmjenjuju poglede i smiješe se jedna drugoj, a Djevica Marija kaže: ‘Pođi sa mnom.’

Odvode me kroz dvorišna vrata u malu kućicu koja je u pozadini daleko od svih svečanosti. Posjednu me unutra.

„Taj dan mi je promijenio život. Čula sam Ga kako propovijeda. Njegov glas bio je drugačiji od svih glasova koje sam ikada čula. Prvi put sam čula ljubav u glasu“

Marija Magdalena me nježno gleda i kaže: ‘I ja sam bila poput tebe. Onda sam jednog dana čula za Mesiju i kako sam bila toliko zasićena i umorna od svog života, otišla sam vidjeti o čemu gomila priča. Tko je bio taj čudotvorac? Taj dan mi je promijenio život. Čula sam Ga kako propovijeda. Njegov glas bio je drugačiji od svih glasova koje sam ikada čula. Prvi put sam čula ljubav u glasu. Stajala sam na rubu gomile, ukočena na sve ono što se činilo kao vječnost. Svjetlo je tog dana ušlo u moj mračni život. Mogla sam prvi put vidjeti zašto sam tako umorna i zasićena svojim životom. Sve je postalo jasno. Na Njegov glas lanci su počeli padati. NIKADA se ne bih mogla vratiti u tu tamu. Vidjela sam Svjetlo! Samo sam dugo stajala tamo kao u transu, gledajući svoj život po prvi put na svjetlu. Bila sam izvan sebe i krenula sam tražiti svog Učitelja. Našla sam ga kako večera u jednoj kući. Ošamućena sam se progurala unutra i sve što sam željela bilo je pasti pred Njegove noge. Kad sam došla pred Njega, pala sam na koljena i plakala pred Njegovim nogama. Htjela sam iščupati svoje srce i položiti ga pred Njegove noge, ali On me podigao. Dao mi je dostojanstvo koje nikad nisam imala. Vidjela sam Istinu. On je bio Spasitelj i dao MI je dostojanstvo! PRIMILA SAM i srce mi je bilo ispunjeno radošću. Od toga dana ništa na svijetu nije dotaklo tu radost. I ti moraš PRIMITI dostojanstvo, ljubav i oprost. To je dar vašeg Oca. Hoćeš li Ga odbiti?’

Ovim pitanjem vizija je završila i ja sam se vratila u kapelu držeći svoju krunicu. Bila sam zapanjena onim što se upravo dogodilo. Čula sam njihove riječi i osjetila njihove emocije!

Znala sam da je to posebna milost, ali sam shvatila da moram ostati pasivna i dopustiti Gospodinu da me vodi. Sve je ovo bilo od Njega i ništa nisam mogla napraviti da se to dogodi ili da to kontroliram.“

‘Što se događa, majko?’ – pita Mariju. Zatim me zbunjeno pogleda i kaže: ‘Zašto nisi spremna?’

17. studenoga

– Noću u sobi –

„Marija Magdalena kaže: ‘Pusti me da odem po Petra. On je najbliži Gospodinu; razgovarat će s njom.’ Petar ulazi, doimajući se jako zaposlen i bez daha.

‘Što se događa, majko?’ – pita Mariju. Zatim me zbunjeno pogleda i kaže: ‘Zašto nisi spremna?’

Pomislim u sebi: ‘On već zna da sam ja nevjesta i nije šokiran niti mu je odbojno!’

Marija mu kaže da se ne osjećam dostojnom, a Petar se počne smijati: ‘Dostojnom? Pogledaj me! Misliš da sam bio vrijedan? Njega nije briga tko smo ili što smo učinili. On samo želi znati volimo li Ga. Tri puta me pitao: ‘Petre, voliš li me?’ To je najvažnije pitanje. Sve što trebate reći je: ‘Da, Gospodine, volim te!’, a On će učiniti ostalo. Njegova će vas ljubav preobraziti; učinit će vas vrijednim. Samo budite sretni što ste primili dar. Recite: ‘Da, Gospodine, volim te.”

Nakon tog Petrovog savjeta vratila sam se u svoju sobu i vizija je završila. Sljedećeg sam jutra išla na misu kao i obično. Došavši rano, sjela sam pred Presveti Sakrament klanjajući se Isusu. Bila sam zadivljena onim što mi je prikazano u ovoj nevjerojatnoj neprekidnoj viziji! Odjednom sam ponovno bila s Petrom i priča je krenula na istom mjestu gdje je bila završila. Svaki put kad bi se pokrenulo moje su emocije bile točno tamo gdje su prethodno stale! Moji osjećaji i emocije bez problema su ušli u viziju kao da nikada nisu bili prekinuti. Tamo sam sjedila u jednostavnoj kolibi s Djevicom Marijom, Marijom Magdalenom i Petrom, i oni su me poticali da prihvatim dar koji sam dobila…“

Iz knjige „Potraga za Istinom: od Muhameda do Isusa“ autorice Nikki Kingsley, u izdanju Kyriosa. Dopuštenje izdavača za prenošenje ulomka vrijedi isključivo za portal Book.hr.

Knjigu možete nabaviti ovdje.

Prijavite se na naš newsletter i svaki tjedan primajte najvažnije i najzanimljivije tekstove na svoju e-mail adresu! Prijaviti se možete ovdje.

Najčitanije

Na vrh