Vijesti

Susret hrvatskih branitelja s papom Franjom

Susret hrvatskih branitelja s papom Franjom

Osmorica branitelja, na audijenciji 5. travnja, susrela su se s papom Franjom i poklonili mu „hrvatsko narodno blago“.

Branitelji iz Nove Gradiške pješačili su 950 kilometara u 35 dana do Rima, a svoje su hodočašće nazvali „hodočašćem zahvalnosti“. U Rim su stigli 2. travnja i sudjelovali u hrvatskoj crkvi sv. Jeronima na nedjeljnoj misi.

Tijekom audijencije 5. travnja susreli su se s papom Franjom i poklonili mu škrinju sa slavonskim motivima. U škrinji je bila muška slavonska šlingana košulja, kanica trobojnica te šokački šešir. Sve je bilo ručno izrađeno.

Branitelji iz Nove Gradiške pješačili su 950 kilometara u 35 dana do Rima, a svoje su hodočašće nazvali „hodočašćem zahvalnosti“.

Pothvat hrvatskih branitelja bit će prikazan i dokumentarnim filmom nazvanim „Milijun koraka“.  Podršku i pomoć hrvatskim braniteljima u realizaciji hodočašća pružili su Požeška biskupija i biskup Škvorčević, Grad Nova Gradiška, Brodsko-posavska županija, Ministarstvo hrvatskih branitelja RH i novogradiški Centar za psihosocijalnu pomoć, kao i  hrvatsko veleposlanstvo u Rimu i talijansko u Republici Hrvatskoj.

Najavljeno je da će u Novoj Gradišci uskoro će biti otvorena izložba fotografija s hodočašća.

Hodočasnici su se u Novu Gradišku vratili 6. travnja, gdje su ih dočekali članovi obitelji, prijatelji, gradonačelnik i brojni drugi, s kojima su podijelili svoje dojmove.

Komentirajte

Najčitanije

Na vrh